Babkine plnené zemiaky
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme. Spodnú časť zarovnáme tak, aby nám zemiak na tanieri pekné stál. Plnku si pripravíme z bryndze, pomletého údeného mäsa a časti zemiakov, ktoré sme získali vydlabaním.
- 2
Naplnené zemiaky ochutíme zmesou čierneho korenia, červenej papriky a soli, zapečieme 5 minút. Pred podávaním prelejeme opraženým maslom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- 3
NÁŠ TIP: Nenápadná variácia na tradičné suroviny - zemiaky, bryndzu a údené mäso. Prekvapujúci zážitok. Vhodný doplnok je acidofilné mlieko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu