Babkine plnené zemiaky

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Babkine plnené zemiaky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
125 g




Postup

  1. 1

    V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme. Spodnú časť zarovnáme tak, aby nám zemiak na tanieri pekné stál. Plnku si pripravíme z bryndze, pomletého údeného mäsa a časti zemiakov, ktoré sme získali vydlabaním.

  2. 2

    Naplnené zemiaky ochutíme zmesou čierneho korenia, červenej papriky a soli, zapečieme 5 minút. Pred podávaním prelejeme opraženým maslom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Nenápadná variácia na tradičné suroviny - zemiaky, bryndzu a údené mäso. Prekvapujúci zážitok. Vhodný doplnok je acidofilné mlieko.

Diskusia k receptu

ernest
Velmi sa mi tento receptik zapačil určete vyskúšam vdaka
zdezda
mňam, určite si ich urobím, ale bez mäsa, mäso ľúbim, jem ho bez zemiakov:-)))
paveljrk
Je to paráda.Jednoduché a chutné.Robím to na záhradke na grile a v rodine to má veľký úspech.Stojí to za tú trochu prípravy.
anninkka
mňam dala by som si ,,,mam to velmi rada robievam a aj s inimi naplňami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia