Recepty, kde je bryndza
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...
Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...
Liptovské pirohy
Rozky si nakrajame na kocky, zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane, musi to byt...
Kanapky s bryndzovou penou
Bryndzu, maslo, papriku vyšľaháme do peny a dochutíme soľou a korením.
Bryndzovo– slaninové pirôžteky
Plát lístkového cesta rozkrájame na štvorčeky asi 7 x 7 cm a naplníme ich zmesou bryndze, ...
Slané silvestrovské venčeky
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho...
Bryndzové pagáčiky
Tieto pagáčiky robievam na rôzne príležitosti a Silvester je jedna z nich, nech sa páči!
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...
Pemikát - rodný sestrobrat demikátu
Demikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v...
Lahodné bryndzové krídelká
Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno
nakrájanú...
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Bryndzové pirohy
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť...
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Bezlepkové bryndzové koláčiky
Tieto koláčiky sú moje obľúbené, pretože milujem bryndzu a sú výborné aj z bezlepkovej múky, ...
Bryndzovo– zemiakové posúchy
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Potom ich nastrúhame spolu s cibuľou, primiešame k nim vajcia, ...
Syrová roláda s brusnicami
Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za
hrsť...
Bryndzová polievka so zemiakmi
Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a varíme do polomäkka, pridáme soľ, vegetu, mlieko.
Jarná bryndzová nátierka
Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...
Banica
Špenát necháme rozmraziť
a vytlačíme z neho vodu,
bryndzu alebo syr zmiešame
s vajíčkom.
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody
vypracujeme tuhšie cesto.
Cesto rozdelíme na rovnaké
bochníky.
Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú
papriku a mlieko premiešame
a zalejeme vodou
z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....
Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame
s paprikou, pridáme korenie,
rascu a soľ.
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku
a vajca urobíme cesto, do
ktorého dáme aj prášok
do pečiva....
Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie
a vymiešame ho vidličkou.
Prilejeme olej. Zmiešame
s preosiatou múkou a soľou.
Lacné keksy z bryndze
V preosiatej múke rozmiešame
soľ, pridáme maslo,
bryndzu, vajce, smotanu
alebo mlieko a zamiešame.
Kuľaša
Toto jednoduche jedlo pochadza z oklolia Liptovskeho Mikulasa, varila to moja stara mama v lete a...
Bryndzová polievka
Zemiaky uvaríme, potom ich trochu podusíme na masle, pridáme k nim kôpor, soľ a...
Liptovské pirohy
Rozky si nakrajame na kocky, zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane, musi to byt...
Kanapky s bryndzovou penou
Bryndzu, maslo, papriku vyšľaháme do peny a dochutíme soľou a korením.
Bryndzovo– slaninové pirôžteky
Plát lístkového cesta rozkrájame na štvorčeky asi 7 x 7 cm a naplníme ich zmesou bryndze, ...
Slané silvestrovské venčeky
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho...
Bryndzové pagáčiky
Tieto pagáčiky robievam na rôzne príležitosti a Silvester je jedna z nich, nech sa páči!
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...
Pemikát - rodný sestrobrat demikátu
Demikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v...
Lahodné bryndzové krídelká
Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Bryndzové pirohy
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť...
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Bezlepkové bryndzové koláčiky
Tieto koláčiky sú moje obľúbené, pretože milujem bryndzu a sú výborné aj z bezlepkovej múky, ...
Bryndzovo– zemiakové posúchy
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Potom ich nastrúhame spolu s cibuľou, primiešame k nim vajcia, ...
Syrová roláda s brusnicami
Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť...
Bryndzová polievka so zemiakmi
Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a varíme do polomäkka, pridáme soľ, vegetu, mlieko.
Jarná bryndzová nátierka
Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...
Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.
Salašské bryndzové pirohy
Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....
Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.
Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....
Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.
Lacné keksy z bryndze
V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.