Bryndzová polievka so zemiakmi

redakcia - fotkaredakcia, 8. septembra 2009
Bryndzová polievka so zemiakmi
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
200 ml
12 g
8 g
4 g
276 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájané zemiaky zalejeme vodou a varíme do polomäkka, pridáme soľ, vegetu, mlieko.

  2. 2

    Nakoniec do 70–stupňovej polievky pridáme bryndzu.

  3. 3

    Pri podávaní poprášime mletou paprikou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Vymazať
Dnes si manžel na obed objednal bryndzovú polievku. Varila som ju raz v živote a výsledok nestál za veľa, tak som sa poradila s Varechou. Zo všetkých receptov, ktoré som tu našla som si vybrala tento, páčilo sa mi, že bryndza sa pridáva do čiastočne ochladnutej polievky, takže sa zachovajú jej probiotické vlastnostu, ak teda pôvodne nejaké mala, čo u nás veru nie je isté.
Polievočka bolo výborná, manžel chválil. Pekne ďakujem za recept.
Vymazať
Ja robím veľmi jednoduchú:zemiaky,bryndza,pažitka a soľ.Odoberiem za naberačku vody zo zemiakov,vychladím v miske a roztlačím vidličkou bryndzu a vrátim späť.Posypem pažitkou a hotovo.Moje deti ju mali radi od malička a je to rýchlovka.

Pridaj komentár k receptu: