Foto: egreska
Postup
-
1
Urobime si cesto ako na zemiakove placky (mozno trošičku hustejšie),Plech vymastime mastou a cesto rozotrieme ,mozeme dat trošku masti aj na vrch.Dame upiect na 200 st ,pečieme asi 40 min.Ked mame babu upečenu,nakrajame ju na male štvorčeky.Dame zovret vodu do hrnca a babu par minut povarime.Do misky pripravime bryndzu,pridame scedenu babu,pažitku a polejeme rozpustenym maslo,premiešame a podavame s kyslým mliekom.
nestrati to chut? ved prave co ma "baba" specificke sa vo vode strati nie/; a potom aj ta chrumkavost zmizne.
prosim o odpoved, kto to ozaj vari. dakujem
jeho rodicia teraz byvaju v Dolnom Kubine..takze tam pomerne casto chodime. Aj do Zazrivej - kde ma dvoch strykov na lazoch - pasu ovecky, robia korbace a udia syry...:)