Bryndzové kolienka

jajka1973 - bez fotkyjajka1973, 21. októbra 2009

Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo ľudí ho pozná. Je čisto slovenský. Je veľmi Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo ľudí ho pozná. Je čisto slovenský. Je veľmi jednoduchý. Veľmi rýchla príprava. Je toho vždy dosť, je to dostatočne sýte a výživné.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g
250 g
50 g
160 g
1 l




Postup

  1. 1

    Umyté na kocky pokrájené zemiaky vložíme do veľkého hrnca so studenou vodou a posolíme ich. Keď nám voda zovrie vsypeme do hrnca kolienka. Keď sa nám kolienka uvaria (zemiaky sa môžu aj trošku rozvariť) vodu zlejeme. Trošku vody v hrnci môžme nechať.

  2. 2

    Do hrnca vložíme bryndzu so smotanou a poriadne zamiešame.

  3. 3

    Opraženú slaninu aj s masťou vlejeme do hrnca ku zemiakom s kolienkami, bryndzou a smotanou a ešte raz poriadne zamiešame. Podávame s kyslým mliekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia