Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo ľudí ho pozná. Je čisto slovenský. Je veľmi Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo ľudí ho pozná. Je čisto slovenský. Je veľmi jednoduchý. Veľmi rýchla príprava. Je toho vždy dosť, je to dostatočne sýte a výživné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté na kocky pokrájené zemiaky vložíme do veľkého hrnca so studenou vodou a posolíme ich. Keď nám voda zovrie vsypeme do hrnca kolienka. Keď sa nám kolienka uvaria (zemiaky sa môžu aj trošku rozvariť) vodu zlejeme. Trošku vody v hrnci môžme nechať.
- 2
Do hrnca vložíme bryndzu so smotanou a poriadne zamiešame.
- 3
Opraženú slaninu aj s masťou vlejeme do hrnca ku zemiakom s kolienkami, bryndzou a smotanou a ešte raz poriadne zamiešame. Podávame s kyslým mliekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu