Foto: sovka62
Ďalší recept na niečo slané, na zakusnutie napr. k vínu, pivu, alebo len tak.
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, vytvarujeme tehličku, zabalíme do fólie necháme do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň ho vyberieme asi dve hodiny pred plánovaným spracovaním.
- 2
Cesto rozvaľkáme, povykrajujeme drobné tvary, natrieme vajcom a upečieme. Z tohoto množstva spravíme asi 180 kúskov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/slane-pecivo-s-mandlou/5607-rec...
ale ako som zostávajúce mandle z toho receptu dala na tieto makové, všetci chcú aby som piekla iba také - čiže bryndzové a aj mak, aj mandle. S cestom sa výborne pracuje, raz som ich oboje piekla z dvoch dávok sama, na prstoch mozole... :(, kto skúsil, vie o čom píšem :).
Vďaka aj tu za oba recepty.
Ešte doplním: @Zdezda vyššie píše o ľanovom semiačku namiesto maku, neviem ako dopadlo jej pečenie s nimi. Ja pridám moju skúsenosť - raz som tiež nemala ani mak ani ľanové (s nimi som ešte neskúšala), dala som do cesta sezamové. Chuťovo nie sú zlé, menej výrazné ako s makom, aj tak si našli svojho nadšeného konzumenta (má alergiu na mak). Keďže je cesto pružnejšie, aj som celú mandľu do neho jemne vtláčala, po upečení celé (myslím nepomleté) semiačka vytlačilo po bokoch vonku, tak do polovice vytŕčali ako ostníky. To len poznámka pre tých, ktorí chcú pekne hladučké :).
Mám asi tú istú sadu formičiek ako Ty a keď dávam celú mandľu, vykrajujem štvorčeky a tak mám malý „odpad“.
A koláčiky upeč, sú naozaj dobré.