Foto: egreska
Recept povodne pochadza od Jiřího Babicu ,ja ho mam od Moniky Š . ktora ho odkukala a posunula ďalej..
Postup
-
1
-zo surovín si vypracujeme cesto
-
2
-slaninku vyškvaríme
-
3
-opražíme cibulku
-
4
-asistent ochutna kapustu či je použitelna :-)) ochutnava asi tak 15 minút :-))
-
5
-ked ju schváli, tak ju trošku popražíme a dochutíme solou,rascou poprípade korením (kto ma rad ,nemusí ju dusit ,može si dat surovu)
-
6
-z cesta tvoríme guľky velkosti chery paradajok..cesto sa nelepí,netreba ničím podsypat -tolkoto guliek mi vyšlo z jednej davky (nam to stačilo pre štyroch dospelych,je to dost syte)
-
7
-guľky varíme v osolenej vode asi 5 minut
-
8
-gulky scedíme,dame do misy a premiešame s kapustou,slaninkou a cibulou.(ja nedavam masť zo škvariek,len čiste škvarky a prelievam radšej rozpraženym maslom) -dozdobíme pažítkou
Podľa mňa, ak nie je domáca, z nekontrolovaného mlieka, aj keď je najzdravšia kvoli tomu, že nie je pasterizovaná, neriskovala by som to. Ale kúpená hej.
ezinearticles.com/?Why-Do-More-Children-Have-Peanut-Aller...
Raz papal jogurt za stolíkom, ja som varila a očkom ho sledovala. Ďalšia sekunda stačila, aby vykydol jogurt na zem. Odtiaľ si ho naberal prstíkmi a jedol v pohode ďalej, veď sa v postate nič nestalo. :-)
U neho nejde o to, že ho prehnane chránim pred baktériami, ide skôr o nepríjemné gény čo zdedil po mne čo sa týka alergií. Len si dávam väčší pozor ako pri dcére, s potravinovou alergiou strávila týždeň na infúziách. Je to komplikované, a najmä u detí....
nie nevyznelo, kazde dieta je ine , nas starsi tomu stacilo povedat a bolo. Mladsi ten to just spravil.Raz sme mali na navsteve taku "akuratnu" rodinku mama ucitelka prve dieta v 38.
Deti boli ticho tak som hned vedel ze asi nas zazrak daco vyraba...
Ano doviedol toho ich maleho do kuchyne ku kocurovej miske a tam sa obidvaja napchavali takymi malickymi "keksikmi".
Egreška - dnes som si guľky priniesla do práce na obed :), aj manželovi som pribalila :)
recept som si trochu upravila... miesto struhanky som nasypala ovsene vlocky a uvarene obalila v lanovych semiackach, budu dobre k salatiku na veceru...