Párty ježko

alexdidi - fotkaalexdidi, 16. mája 2010
Párty ježko
Foto: alexdidi

Tohto ježka pripravujem na rôzne párty už veľmi dlho a stále sa teší veľkej obľube, pretože nielenže efektne vyzerá, ale aj chutí.Či už dospelým Zobraziť celý popisTohto ježka pripravujem na rôzne párty už veľmi dlho a stále sa teší veľkej obľube, pretože nielenže efektne vyzerá, ale aj chutí.Či už dospelým pri posedení k vínku/vtedy ho pripravujem s cesnakom/alebo na detskú párty/bez cesnaku/.

15 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g
6-7 strúčikov




Postup

  1. 1

    Je to klasická bryndzová pomazánka, ktorú všetci dobre poznáme, do ktorej však pridávame namiesto cibule cesnak. Teda vymiešame si maslo/ja dávam klasické kravské maslo, pretože po stuhnutí ježko drží dobre tvar a aj chuť je lepšia/s bryndzou, pretlačeným cesnakom, mletou červenou paprikou a soľou podľa chuti. Z takto pripravenej hmoty vytvoríme na podnose guľu, do ktorej napicháme soletky, čím vytvoríme ježka. Ježka bez tyčiniek si môžme pripraviť v predstihu a dáme stuhnúť do chladničky, ale tyčinky napichávame až tesne pred podávaním, lebo keď sú dlho v bryndzovej guli rozmoknú.

  2. 2

    Ak pripravujem ježka na detskú párty, nedávam cesnak /deti ho nemajú radi, že štípe/, ale mladú cibuľku,príp. bez nej. Úplne ideálne je, ak je párty spoločná a cesnakového ježka majú dospeláci a druhého deti. Určite si však pripravte tyčiniek dostatok /viac než sa zmestí do ježka/,lebo tie sa míňajú jedna radosť.

  3. 3

    Ešte jedno upozornenie pre dospelákov: treba si uvedomiť, že ide o surový cesnak,pre tých čo majú problémy s tlakom a pod.,lebo ak už začneme pojedať spolu s dobrým vínom, ťažko sa kontroluje spotreba...myslím toho ježka, pretože chutí naozaj výborne. Takže DOBRÚ CHUŤ A NAZDRAVIE!

Diskusia k receptu

altyn
Idem na oslavu gulatín a toto bude môj malý príspevok k občerstveniu! Ďakujem za dobrý a takmer bezprácny príspevok!!! :-)))))
altyn
Len dúfam že tento recept nenájdu aj kámošky a neprinesú to isté, to by bol asi trapas... ale len do "pár pohárikov". Potom sa zhodneme že je to super a ... :))))))))))))
marianna76
fajn, tiež budem synovi o chvíľu robiť oslavu - má 10r. a toto mu určite pripravím. Dík
mirkamt
@alexdidi Vdaka za tip. Urobila som tohto ježka na meninovú oslavu dcére a mala z neho veľkú radosť ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia