Foto: stefanm
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji troch upražíme nadrobno pokrajanu cibuľu,pridáme rozmrvenu bryndzu krátko opečieme a zalejeme vodou zo zemiakov.Pridáme na malé kúsky nakrájaný zemiak,osolíme,pridáme celé čierne a nové korenie,bobkový list a varíme kým zemiaky nie sú skoro uvarené.Potom pridáme kyslú smotanu v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.Podľa potreby dolejeme vodu.V hrnčeku si rozmiešame hrubú múku s vajíčkom a vodou a pridáme syry.Lyžicou hádžeme haluštičky do vriacej polievky a krátko povaríme.
Asi je majsterka sveta - domyslíme si v čom! O jedle povedať, že je to humus!? @stefanmT á polievočka môže byť aj dnes super a akosi mi pripomína polievku mojej starej mamy. Len si neviem spomenúť ako ju varievala, ale určite vyskúšam túto. Vďaka.