Plnené šampiňóny fotorecept

evusik - fotkaevusik, 15. júna 2010
Plnené šampiňóny (fotorecept)
Foto: evusik

Hubárska sezóna už začala a aj keď tieto šampiňóny som kúpila, recept patrí k našim najobľúbenejším hríbovým. Dá sa robiť z ľubovoľných hríbov len Zobraziť celý popisHubárska sezóna už začala a aj keď tieto šampiňóny som kúpila, recept patrí k našim najobľúbenejším hríbovým. Dá sa robiť z ľubovoľných hríbov len musia mať pevné zdravé klobúčiky.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na šampiňónoch vykrojíme hlavičku a lyžičkou vydlabeme stred a posekáme ho na drobno.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu alebo šunku a nadrobno nakrájané stredy zo šampiňónov, okoreníme, podusíme až pokiaľ sa nevydusí šťava ktorú si pustili šampiňóny. Pridáme tavený syr a bylinky. Dobre premiešame, ak treba osolíme.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto zmesou plníme šampiňónové hlavičky, na plech pridáme predvarené alebo predpečené zemiaky. Ja som si ich asi 15 minút predpiekla. Keďže som mala v chladničke trochu bryndze, naplnila som ňou klobúčiky a preložila slaninkou (podľa @kimlo). Zvyšok šampiňónovej plnky som dala na kolieska chleba, ktorý som najprv pokvapkala olejom.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

    Plnené šampiňóny (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

honestka
plnene robievam k stejku, hoci tieto su bohate aj na samostatne jedlo.
Evusk, varis teda dobre, aj na navstevu sa ponuknem....
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Robím aj ja. Super receptík
sjuz
miška - a nemôžeš si kúpiť bravčový :)bôčik, naložiť a vyúdiť:)? Teoreticky:))
kittys
áno, toto poznám, kto nie, určite vyskúšať, je to supeeeer!!! mňakové!
evusik
@honestka máš pravdu toto je veľmi sýte jedlo, môj muž včera fučal, že už nevládze, ale večer (22,00 hod) zhľadúval a divil sa, že nič neostalo. A ešte pre tých ktorí to ešte neskúšali som chcela povedať, že na tom do chrumkava opečenom chlebíku to je strašne dobré. @honestka na návštevu k nám môže každý varecháč a je vítaný zvlášť srdečne :-)
tinca
@evusik zase paráááda, ja by som na 1.miesto dala to na tom chlebíku, mňam:-))))
grinchester
Potvrdzujem, treba určite vyskúšať. Výborné, jednoduché, ľahké ... no jednoducho skvelé. Kto má rád zapečené rajčiny, odporúčam rajčinám odrezať vrch, vydlabať, naplniť a dať zapiecť aj so šampiónmi.
katkat
Toto je super recept :) dnes som ho uz niekolky krat doma opakovala. Miesto taveneho syra som dnes dala ricottu co mi zvysila z ineho receptu a bolo to super. Dakujem:)
katka78
Tiež sa mi páčia, sama robievam plnené šampiňóny rôzne, nabudúce skúsim takto. Ďakujem @katkat za pripomenutie receptu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia