Foto: evusik
Hubárska sezóna už začala a aj keď tieto šampiňóny som kúpila, recept patrí k našim najobľúbenejším hríbovým. Dá sa robiť z ľubovoľných hríbov len Zobraziť celý popisHubárska sezóna už začala a aj keď tieto šampiňóny som kúpila, recept patrí k našim najobľúbenejším hríbovým. Dá sa robiť z ľubovoľných hríbov len musia mať pevné zdravé klobúčiky.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na šampiňónoch vykrojíme hlavičku a lyžičkou vydlabeme stred a posekáme ho na drobno.
-
2
Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu alebo šunku a nadrobno nakrájané stredy zo šampiňónov, okoreníme, podusíme až pokiaľ sa nevydusí šťava ktorú si pustili šampiňóny. Pridáme tavený syr a bylinky. Dobre premiešame, ak treba osolíme.
-
3
Touto zmesou plníme šampiňónové hlavičky, na plech pridáme predvarené alebo predpečené zemiaky. Ja som si ich asi 15 minút predpiekla. Keďže som mala v chladničke trochu bryndze, naplnila som ňou klobúčiky a preložila slaninkou (podľa @kimlo). Zvyšok šampiňónovej plnky som dala na kolieska chleba, ktorý som najprv pokvapkala olejom.
-
4
Pečieme v predhriatej rúre. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Evusk, varis teda dobre, aj na navstevu sa ponuknem....