Zapekané zemiaky s bryndzou

oco - fotkaoco, 14. júna 2010 7:09
Ďalšie recepty »

Obľúbene jedlo nášho syna ale on slaninku nemusí nevie o čo prichádza.

4
porcie
30 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode,ošúpeme a nakrájame na kolieska.Zapekaciu misu vymastíme maslom na dno dáme zemiaky.Na túto vrstvu nadrobíme bryndzu a syr a celý postup opakujeme.Zakončíme vrstvou bryndze a syra.

  2. 2

    Jednotlivé vrstvy polejeme upraženou oravskou slaninou. Rozmixujeme kyslú smotanu s vajíčkami a trochou polohrubej múky dochutíme soľou.Zmesou zalejeme zemiaky a dáme zapiecť do vyhriatej rúry

  3. 3

    Pri porcovaní na tanier posypeme pažítkou/v sezóne/ alebo petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist