Obľúbene jedlo nášho syna ale on slaninku nemusí nevie o čo prichádza.
4
porcie
porcie
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode,ošúpeme a nakrájame na kolieska.Zapekaciu misu vymastíme maslom na dno dáme zemiaky.Na túto vrstvu nadrobíme bryndzu a syr a celý postup opakujeme.Zakončíme vrstvou bryndze a syra.
- 2
Jednotlivé vrstvy polejeme upraženou oravskou slaninou. Rozmixujeme kyslú smotanu s vajíčkami a trochou polohrubej múky dochutíme soľou.Zmesou zalejeme zemiaky a dáme zapiecť do vyhriatej rúry
- 3
Pri porcovaní na tanier posypeme pažítkou/v sezóne/ alebo petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu