Zapekané zemiaky s bryndzou

oco - fotkaoco, 14. júna 2010

Obľúbene jedlo nášho syna ale on slaninku nemusí nevie o čo prichádza.

4
porcie
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
250 g
2 ks
100 g
2 ks
300 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode,ošúpeme a nakrájame na kolieska.Zapekaciu misu vymastíme maslom na dno dáme zemiaky.Na túto vrstvu nadrobíme bryndzu a syr a celý postup opakujeme.Zakončíme vrstvou bryndze a syra.

  2. 2

    Jednotlivé vrstvy polejeme upraženou oravskou slaninou. Rozmixujeme kyslú smotanu s vajíčkami a trochou polohrubej múky dochutíme soľou.Zmesou zalejeme zemiaky a dáme zapiecť do vyhriatej rúry

  3. 3

    Pri porcovaní na tanier posypeme pažítkou/v sezóne/ alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
K tomu dobrá zakysanka mňam.