Foto: martina34
Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások: do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a necháme podkysnúť. Keď máme pripravený kvások vylejeme ho do pripravenej múky, pridáme aj soľ a olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť cca 20 minút.
- 2
Kým nám bude cesto kysnúť, pripravíme si oblohu. Do misky dáme bryndzu a spolu so syrom ju vymiešame do hladka, pridáme aj kyslú smotanu a ak je treba pridáme aj štipku morskej soli.
- 3
Po vykysnutí cesta si pripravíme plech na pečenie, vytrieme ho olejom. Cesto si rozvaľkáme na tenko a uložíme ho do plechu. Na cesto roztrieme bryndzovú hmotu, na ňu poukladáme nakrájané šampiňóny, alebo šampiňóny z konzervy. Môžeme použiť aj plátky tučnejšieho syra. ( syry s menej ako 50% tuku v sušine sú bielkoviny a ak chceme sacharidové jedlo, používame syry tučnejšie, ktoré sú neutrálne )
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vdaka za pripomenutie
Takú pizzu s bryndzou máme radi aj so slaninkou...
Bryndza a múka nejde dokopy.