Bryndzovo - šampiňónová pizza

martina34 - fotkamartina34, 19. apríla 2010
Bryndzovo - šampiňónová pizza
Foto: martina34

Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.

4
porcie
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
25 g
1,5 dl
1/4 čl
1 čl
Na obloženie:
250 g
3 PL
100 g
na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások: do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a necháme podkysnúť. Keď máme pripravený kvások vylejeme ho do pripravenej múky, pridáme aj soľ a olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť cca 20 minút.

  2. 2

    Kým nám bude cesto kysnúť, pripravíme si oblohu. Do misky dáme bryndzu a spolu so syrom ju vymiešame do hladka, pridáme aj kyslú smotanu a ak je treba pridáme aj štipku morskej soli.

  3. 3

    Po vykysnutí cesta si pripravíme plech na pečenie, vytrieme ho olejom. Cesto si rozvaľkáme na tenko a uložíme ho do plechu. Na cesto roztrieme bryndzovú hmotu, na ňu poukladáme nakrájané šampiňóny, alebo šampiňóny z konzervy. Môžeme použiť aj plátky tučnejšieho syra. ( syry s menej ako 50% tuku v sušine sú bielkoviny a ak chceme sacharidové jedlo, používame syry tučnejšie, ktoré sú neutrálne )

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vonia mi až sem. moja tajná zbraň je kombinácia bryndze a cesnaku. že nič nepokazím, ak ju zamiešam aj do vášho krému na túto pizzu?
určite nepokazíš s cesnakom, keď to máš tak rada, prečo nie?
:-))) aj robím túto dobrotu, voláme ju bryndzový posúch, akurát tam nedávam žiadnu ozdobu, iba jemne poprášim červenou mletou paprikou