Recepty, kde je bravčová
Vlaština
Viete čo to je? Je to podstate kelová polievka. Ja som sa tento názov dozvedel len...
Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...
Pikantná polievka z kapra
Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...
Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom
Dnešný sviatočný obed
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého
„oteckovania“, či skôr, ako ma
nazývali...
Osúch ktorý milujeme
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až
teraz...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme,
okoreníme, opečieme a dáme
do rúry pri nízkej teplote asi
80 °C piecť 20 minút....
Lečo s domácou klobásou
Túlaním sa po našom krásnom Slovensku som natrafil na gazdu, ktorý predával krásnu papriku (PCR -...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...
Krumplačka od babky Žofky
Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne
rýchle.
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné
jedlo...
Bjaľoš bryndzový
Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k
pokladom regiónu Turiec....
Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou
Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme
a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...
Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.
Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov
minulého storočia...
Pizzové koláčiky
Tento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich...
Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku
Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť
alebo pridať podľa...
Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....
Domáca mortadela
Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.
Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné
nečistoty. Nakrájame na menšie kocky
a varíme asi hodinu. Scedíme...
Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do
základu s cibuľou, cesnakom, ...
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka
opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru,
zo soli a...
Vlaština
Viete čo to je? Je to podstate kelová polievka. Ja som sa tento názov dozvedel len...
Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...
Pikantná polievka z kapra
Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
Slovenská klasika - trojboj
Kto by nepoznal starú dobrú klasiku jedla. Kapusta - zemiaky - cestovina. Ja občas...
Kapustový prívarok zo sudovej kapusty s údenou krkovičkou a kôprom
Dnešný sviatočný obed
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Osúch ktorý milujeme
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz...
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
Lečo s domácou klobásou
Túlaním sa po našom krásnom Slovensku som natrafil na gazdu, ktorý predával krásnu papriku (PCR -...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...
Krumplačka od babky Žofky
Táto zemiaková polievka je veľmi chutná a pritom ide o jednoduché varenie a pomerne rýchle.
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...
Bjaľoš bryndzový
Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k pokladom regiónu Turiec....
Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou
Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...
Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.
Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...
Pizzové koláčiky
Tento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich...
Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku
Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa...
Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....
Domáca mortadela
Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.
Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...
Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...