Bryndzový posúch fotorecept

evusik - fotkaEvusik, 28. decembra 2018 20:55
Ďalšie recepty »
Bryndzový posúch (fotorecept)Foto: evusik

Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne obyčajný bryndzový posúch. A kľudne ho upečte hoci aj na Silvestra.

30 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
1/4 kocky
100-150 ml
1 ks
1 ks (v šupke uvarený)
1 PL
Náplň:
250 g
200 ml
 prerastená
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie a vylejeme ho do preosiatej múky. Pridáme masť, vajce, soľ a na jemno postrúhaný uvarený a vychladnutý väčší zemiak. Zamiesime cesto, ak je moc tuhé pridáme mlieko. Ak je moc lepivé, pridáme múku. Cesto prikryjeme a necháme hodinku odpočívať.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr si nakrájame na drobnejšie prerastenú slaninku a dáme ju vyškvariť. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou a pridáme vychladnutú vyškvarenú slaninku aj s masťou. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenko.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stredne veľký plech polejeme olejom, alebo potrieme masťou, rozotrieme rukami a takýmito naolejovanými rukami roztiahneme cesto na celý plech. Na cesto natrieme bryndzovú náplň, posypeme rascou a pokrájanou cibuľou.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 5 minút, potom znížime na 180 °C a pečieme ešte asi 15-20 minút.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    U nás sa rozchytá rovno z plechu.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist