Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 2 plátky |
|
| 4 plátky |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 10 g |
|
| (čerstvé alebo kompót) |
|
| Slivkové čatní: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán. Necháme vychladnúť.
- 2
Z tlačenky vykrojíme kolieska s rovnakým priemerom ako krvavničky.
- 3
Slivkové čatní: Čatní pripravíme tak, že v hrnci rozohrejeme bravčovú masť, orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme vykôstkované slivky, cukor, koreniny a nakoniec ocot. Varíme na miernom ohni pol hodiny za občasného miešania. Dochutíme soľou.
- 4
Na chlieb položíme koliesko tlačenky, potrieme jemnou vrstvou čatní, navrch položíme opečenú krvavničku. Dozdobíme majonézou a čerešňou.
Tiež jednohubky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu