Kotlíkový guláš
Kotlíkový guláš

Guláš možno trochu inak fotorecept

abdul - fotkaabdul, 3. novembra 2018
Guláš možno trochu inak (fotorecept)
Foto: abdul

Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam tento, je to skôr kombinácia niečoho, ale prečo neochutnať. Zatiaľ sa nik neotrávil a po poriadnej porcii žalúdku nepomáha ani Pancreolan Forte.

5-20
porcií
100 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 kg
2 kg
0,5 kg
1 bal.
5-15 ks čerstvé príp. mrazené
2x400 ml
podľa chuti
0,72 l l
2 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme vhodný kotlík. Nám štyrom stačí tento na 12 litrov. Priateľ tu na Vareche Kimlo musí používať väčší. :-)

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozpálime masť.

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A začneme hovädzím mäsom. V obchode odrezali 2,35 kg, aj tak dobre.

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Chce to čas a miešať. Pridáme bravčové, mal som výrez z 10 chvostov bolo to 2,6 kg. Aj trocha vody som podlial.

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasledujú zemiaky, paprika sladká, štipľavá a gulášové korenie. Priebežne aj solím, lepšie sa mi ochutnáva, keď je soľ pridávaná postupne, nie naraz. Ešte niečo slané príde do kotla, tak soľ s rezervou. Aj koštiaľ z chvostov sa nájde... Neskôr aj lečo, niekto chce rozvarené, mne nevadí aj kusovka...

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tesne pred dovarením vylejem dve plechovky fazule v slanom náleve, zamiešam a počkám kým veľmi krátko prevrie. Starká mala na to výraz : prehodí koch. A kotol dolu z ohňa, lebo fazuľa bude rozvarená na kašu...

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Znalci nech prepáčia za polopatistický popis, nikoho nepodceňujem, ale možno niekto to radšej takto. Spálil som za takúto igelitku dreva a množstvo modifikovanej kofoly a iných nápojov nerátam. Dobrá nálada víťazí.

    Guláš možno trochu inak (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené
2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyborna volba uvarit gulas a fazulou, na SR som to videla iba jeden krat, a viac u nikoho. A aj ked gulase varili kuchari so skusenostami neviem ci tuto kombinaciu nepoznali alebo nemali odvahu. Je to uz vela rokov a gulas s fazulou patri medzi TOP gulase co som jedla. Prajem vela zdaru.