Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej
Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso s veľmi zaujímavými surovinami ako gaštany, hrušky či kukurica...
príprava
na 190-200 °C
Foto: tvvarecha
Postup
-
1
Panenku a kuracie mäso odblaníme a nakrájame na polovice. Osolíme, pridáme mletú červenú papriku.
- 2
Panenku prudko opečieme na bravčovej masti, aby sa uzavrela. Položíme na alobalom pokrytý plech, na ktorom už máme pripravenú nakrájanú cibuľu. Mäso podlejeme výpekom z panenky a pridáme kuracie prsia a stehná.
- 3
Každý kus mäsa potrieme roztlačeným cesnakom, poukladáme na to gaštany, hrušky a po bokoch rozpolené klasy kukurice.
- 4
Polejeme ešte olivovým olejom a na vrch položíme plátky masla.
- 5
Poriadne to zabalíme do alobalu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 až 200 °C. Pečieme hodinu.
Tiež pečené mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tv je tv.
"Zopni si tie vlasy abo daj šatku-keď varíš...!!"
som počula často..
Pani Černá mala tolerantnejšiu babku..
:-))))))
Veľké kusy mäsa za rozrežú na dve menšie časti - videorecept, v ktorom je uvedený aj spôsob prekrojenia si môžete pozrieť tu:
tv.varecha.sk/v/pecene-masko-s-gastanmi-kukuricou-a-h...
Tiež mi nesedí, že najprv opeká na masti, potom polieva olivovým olejom a ešte pridáva maslo...
A tiež by ako moderátorka nemusela viackrát hovoriť "na množstve cibuli" :-(
@atulienka nie je to irónia, nič v zlom, skôr konštruktívna kritika. Ak už idem variť pred kameru, tak by to malo trochu vyzerať :-)