Rezy Budapešť fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 3. novembra 2018 13:24
Ďalšie recepty »

Náš víkendový zákusok

22
porcií
50 min
príprava

Suroviny

Kakaové cesto:
380 g
80 g
80 g
1 ks (+ štipka soli)
1 KL
na špic noža
1,5 PL holandské
50 ml (33 %)
Piškótové cesto:
6
6 PL
6 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
500 ml
6 PL
1 bal.
250 g
180 g
1 PL
Na vrch čoko poleva:
200 g
40 g
1 PL
1 PL
1 PL pochúťková
Okrem toho:
3 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Kakaové cesto: Najprv si vždy pripravím vaľkané cesto. Múku preosejem, pridám soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, masť a všetko spolu zmrvím.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridám vajce, kakao a pomaly prilievam smotanu na šľahanie a zmiešavam a zamiesim.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dobre vypracujem a rozvážim na 2 časti. Nechám ho odpočívať, pokiaľ si uvarím v mlieku krupicu.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto priamo na papieri na pečenie vyvaľkám na veľkosť plechu 27x37 cm a popichám vidličkou.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď mám obe cestá vyvaľkané, uložím ich na seba aj s papierom, aby nevyschli kým ich budem piecť.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Piškótové cesto: Teraz si vymiešam vajcia s cukrom do peny na piškótové cesto. Múku zmiešam s práškom do pečiva a sódou a preosejem k vajcovej hmote a opatrne vmiešam. Plech vysteliem papierom na pečenie, cesto vylejem, uhladím. Rúru predhrejem na 180 °C a pečie sa 10 min.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hneď ako sa upečie piškóta, uložím na plech aj kakaový korpus jeden po druhom a každý sa pečie 6 minút. Nechám všetky chladiť na mriežke.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krém: Krupicu som uvarila v mlieku aj vanilkovým cukrom a nádobu som vložila do misy so studenou vodou, aby sa rýchlejšie vychladila. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny, a vychladnutú krupicovú kašu som pridávala po lyžici. Napokon som pridala rum a všetko zmiešala. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila na 3 hodiny do chladničky.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila kakaový plát, natrela som ho horúcim lekvárom. Na taký plát stačí 1 PL horúceho lekváru.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na lekvár som natrela polovicu krému,

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...na krém som položila piškótový korpus, natrela som ho 2 PL horúceho lekváru.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na lekvár som natrela druhú polovicu krému a zakryla posledným kakaovým plátom. Na vrch som položila papier na pečenie, položila naň dosku na krájanie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala vrch a dala stuhnúť do chladničky.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Krájala som ho horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.

    Rezy Budapešť (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist