Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia fotorecept
Foto: sonulienka
Vyskúšala som znovu jeden vynikajúci recept na kysnuté buchtičky alebo pizové buchtičky bez kysnutia. Odporúčam všetkým, ktorí ľúbia takéto slané.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme cukor, rozmrvíme droždie a necháme vzniknúť kvások. Do preosiatej múky dáme soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Keď máme kvások hotový, pridáme sypké suroviny, smotanu, mlieko, bravčovú masť a dáme vypracovať cesto. Ja v stroji miesim asi 10 minút. Tu asi po 8 minúte ešte pridajte 2 PL oleja. Alebo vypracujeme rukou. Cesto je výborné vláčne.
-
3
Pokiaľ sa nám cesto miesi nastrúhame syr, urobíme si paradajkovú omáčku - do paradajkovej pasty roztlačíme cesnak podľa vlastnej chuti, pridáme čili papriku, oregano a dobre premiešame, na koniec nakrájame slaninku. Cesto máme vypracované. Môžeme začať pracovať. Ako som už hore v názve písala, cesto nemusí kysnúť ale ihneď sa s ním pracuje.
-
4
Cesto si rozdelíme na 13 buchtičiek. Teda mne vyšlo 13.
-
5
Každú rozvaľkáme asi na 10-12 cm, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a miskou alebo hrnčekom si pritlačíme stred kde dáme náplň.
-
6
Do každej jamky dáme paradajkovú náplň a na drobno nakrájanú slaninku.
-
7
Keď to máme hotové, dáme do vyhriatej rúry na 200 °C piecť. Pečieme do ružova asi tak 30 minút.
-
8
Ale ešte pozor, keď nám už začínajú ružovieť ich vyberieme a posypeme dobre ale dobre syrom a dáme dopiecť pokiaľ sa syr nerozpustí.
-
9
Upečené. Vyšlo mi na jeden plech sedem kusov.
-
10
Manželovi chutili s dobrým vínkom.
Napríklad stačí rozpustiť maslo rozmiešať s cesnakom a potrieť. Netreba nič iné aj to je výborné kto má cesnak rád. Môžu sa urobiť menšie a len takto potrieť ako píšem. Je naozaj veľa spôsobov ako sa dá toto cesto využiť a je naozaj ako páper jemné a dobré.