Pečený plnený bravčový bôčik fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1,2 kg |
|
1 PL |
|
1 |
|
6 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
1 ks starší |
|
2 PL uvarená |
|
2 PL dusené |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Bravčový bôčik som umyla a osušila.
-
2
Urobila som do neho otvor.
-
3
Pripravila som plnku. Zostavila som ju z mletého mäsa, ktoré sme mali na obed v sobotu so špagetami a čo zostalo uložila som do chladničky. Tiež som mala predvarenú ryžu z predošlého dňa. Jeden rohlík som nakrájala na kolieska, pridala som ryžu a mleté mäso, vajcia a všetko som zmiešala. Pridala som iba mleté korenie, ostatné suroviny sú dochutené.
-
4
Mäso z predošlého dňa...
-
5
Plnku som vložila do otvoru.
-
6
Pripravila šitie - bielu niť a ihlu.
-
7
Otvor som zošila.
-
8
Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
-
9
Osolila, korenila, pridala rascu a mletú červenú papriku, pridala cibuľu a cesnak a podliala troškou vody. Pod pokrievkou som pomaly piekla za občasného podlievania 70 min.
-
10
Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť z oboch strán. Hotové mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala odpočinúť 15 minút. Potom som odstránila nite a
-
11
...nakrájala na plátky.
-
12
Podávala som s varenou ryžou a červenou dusenou kapustou, mäso som poliala výpekom. Prajem vám dobrú chuť.
Ahoj Izka, masko je super. Prosim Ta nemohla by si dat foto noza na zakusky? Ja mam stary asi 60 rocny noz. Ani tolko rokov nemam. Dakujem.