Pečený plnený bravčový bôčik fotorecept
Náš nedeľný obed.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1,2 kg |
|
1 PL |
|
1 |
|
6 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
1 ks starší |
|
2 PL uvarená |
|
2 PL dusené |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Bravčový bôčik som umyla a osušila.
-
2
Urobila som do neho otvor.
-
3
Pripravila som plnku. Zostavila som ju z mletého mäsa, ktoré sme mali na obed v sobotu so špagetami a čo zostalo uložila som do chladničky. Tiež som mala predvarenú ryžu z predošlého dňa. Jeden rohlík som nakrájala na kolieska, pridala som ryžu a mleté mäso, vajcia a všetko som zmiešala. Pridala som iba mleté korenie, ostatné suroviny sú dochutené.
-
4
Mäso z predošlého dňa...
-
5
Plnku som vložila do otvoru.
-
6
Pripravila šitie - bielu niť a ihlu.
-
7
Otvor som zošila.
-
8
Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
-
9
Osolila, korenila, pridala rascu a mletú červenú papriku, pridala cibuľu a cesnak a podliala troškou vody. Pod pokrievkou som pomaly piekla za občasného podlievania 70 min.
-
10
Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť z oboch strán. Hotové mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala odpočinúť 15 minút. Potom som odstránila nite a
-
11
...nakrájala na plátky.
-
12
Podávala som s varenou ryžou a červenou dusenou kapustou, mäso som poliala výpekom. Prajem vám dobrú chuť.
Tiež bravčový bôčik:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ahoj Izka, masko je super. Prosim Ta nemohla by si dat foto noza na zakusky? Ja mam stary asi 60 rocny noz. Ani tolko rokov nemam. Dakujem.