Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 26. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale aj prostredia, v akom žila, a potravy, akou sa kŕmila. Zobraziť celý popisCítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale aj prostredia, v akom žila, a potravy, akou sa kŕmila. Divina skrátka vždy ponúkne iné chute a vône. Aj preto dúfame, že sa dožije zaslúženej renesancie. Veď stačí sa pozrieť z okna nášho hotela a hosť hneď vie, že zverinové jedlá sú tou pravou regionálnou špecialitou.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zajaca umyjeme, očistíme a vykostíme. Z odrezkov zajaca, zo smotany, z masla, cesnaku a zo špenátu vymixujeme fáš.
- 2
Zajaca osolíme, okoreníme, naplníme fášom a zrolujeme. Roládku zo zajaca opečieme na panvici s masťou a vložíme do rúry zohriatej na 175 °C asi na 25 minút.
- 3
Jačmenné krúpy opečieme na masle dohneda, pridáme sušené slivky, zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka. Potom vyformujeme do guliek a podávame k zajacovi.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu