Zajačia roláda
Zajačia roláda

Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 26. novembra 2018
Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale aj prostredia, v akom žila, a potravy, akou sa kŕmila. Zobraziť celý popisCítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale aj prostredia, v akom žila, a potravy, akou sa kŕmila. Divina skrátka vždy ponúkne iné chute a vône. Aj preto dúfame, že sa dožije zaslúženej renesancie. Veď stačí sa pozrieť z okna nášho hotela a hosť hneď vie, že zverinové jedlá sú tou pravou regionálnou špecialitou.

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

1 kg
100 g
200 ml
200 g
10 g
100 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zajaca umyjeme, očistíme a vykostíme. Z odrezkov zajaca, zo smotany, z masla, cesnaku a zo špenátu vymixujeme fáš.

  2. 2

    Zajaca osolíme, okoreníme, naplníme fášom a zrolujeme. Roládku zo zajaca opečieme na panvici s masťou a vložíme do rúry zohriatej na 175 °C asi na 25 minút.

  3. 3

    Jačmenné krúpy opečieme na masle dohneda, pridáme sušené slivky, zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka. Potom vyformujeme do guliek a podávame k zajacovi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia