Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
			   Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018
		   
		   z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 600 g |  | 
| 400 g |  | 
| 1 g |  | 
| 100 g |  | 
| 50 g čerstvé |  | 
| 100 g uvarené |  | 
| 10 g |  | 
| 100 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 2 g |  | 
| 5 g |  | 
| 50 ml |  | 
| 100 ml (+ na uvarenie karfiolu) |  | 
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale, potom zaúdime na dreve. 
- 2
Zmiešame hladkú múku, vajce, rum, soľ, droždie, šípkový džem, šípky, uvarené zemiaky, mlieko a maslo a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45 minút a vytvoríme malé šišky. Necháme podkysnúť asi 20 minút a vyprážame v bravčovej masti. 
- 3
Očistený a umytý karfiol vložíme do hrnca a varíme v mlieku spolu s vanilkou. Uvaríme domäkka a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou. Tiež srnčí chrbát:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu