Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
1 g |
|
100 g |
|
50 g čerstvé |
|
100 g uvarené |
|
10 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 g |
|
5 g |
|
50 ml |
|
100 ml (+ na uvarenie karfiolu) |
|
|
Postup
-
1
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale, potom zaúdime na dreve.
- 2
Zmiešame hladkú múku, vajce, rum, soľ, droždie, šípkový džem, šípky, uvarené zemiaky, mlieko a maslo a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45 minút a vytvoríme malé šišky. Necháme podkysnúť asi 20 minút a vyprážame v bravčovej masti.
- 3
Očistený a umytý karfiol vložíme do hrnca a varíme v mlieku spolu s vanilkou. Uvaríme domäkka a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.
Tiež srnčí chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu