Hovädzie pliecko na divoko fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g domáce |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 cesnak |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (Zlatý klas) |
|
100 ml (33 %) |
|
podľa chuti |
|
|
|
podľa chuti |
|
2 PL (na obaľovanie) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila,
-
2
...nakrájala na rezne,
-
3
...trošku naklepala,
-
4
...obalila v hladkej múke.
-
5
Na panvici som rozohriala masť a rezne som opiekla z oboch strán.
-
6
Rezne som vybrala na tanier,
-
7
...do výpeku som nakrájala cibuľu, cesnak a opiekla,
-
8
...posypala som ju mletou červenou paprikou a poliala červeným vínom, nechala som pár minút všetko prevrieť.
-
9
Vložila som mäso, solila, korenila a pridala horčicu a podliala vývarom, vždy pridávam iba malé množstvo vývaru a častejšie.
-
10
Očistila som si zeleninu a nakrájala na malé kocky.
-
11
Pridala som ju k mäsu a opäť podliala vývarom a dusila pomaly pod pokrievkou, počas dusenia som vždy podliala podľa potreby vývarom.
-
12
Keď bolo mäso mäkké, posypala som šťavu hrubou múkou, nechala prejsť varom a potom som pridala šľahačku a povarila už iba chvíľku. Keďže neznášam rozbitú zeleninu na kašu, nepoužila som ponorný mixér, ale zeleninu som nechala v kockách, my to máme radi takto.
-
13
Podávala som so zemiakovým knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu