Recepty, kde je bravčová masť na potretie
	
      
 
	          
	            Šatôčky plnené lekvárom 
	          
 Starý recept, tieto šatôčky sa robili po zabíjačke z bočného sadla, ktoré bolo 
vynikajúce na pečenie....
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
	          
 Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami 
	          
 Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Bezlepkový hamburger 
	          
  Šťavnatý hamburger v bezlepkovej žemli z našej Liana Rolls mix a s lahodným domácim dresingom od Janky... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bryndzové pagáčiky 
	          
  Moje ďalšie bryndzové pagáčiky.  Sú veľmi dobré,  preto si recept sem ukladám. 
        
      
    
	
	
	
      
 
	          
	            Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným 
	          
 Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové pliecko ako krkovička 
	          
 Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z  „bravka“, získaného pri 
domácej zabíjačke....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jelenie ragú 
	          
 Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...
        
      
    
	
      
 
	          
	            Šťavnatá krkovička z rúry
	          
  Krkovičku umyjeme a necháme odkvapkať.  Plátky mäsa osolíme,  okoreníme,  posypeme červenou paprikou a korením... 
        
      
    
	
	
	
      
  
	          
	            Pohánkový kubo s hubami 
	          
  Klasický hubový kubo sa pripravuje s krúpami a je vynikajúci,  ale my sme vyskúšali vymeniť krúpy... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            „Strešenina“ z kyslej kapusty
	          
  Strešenina je jednoduché jedlo,  v ktorom využijete kyslú kapustu,  nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Plnená paprika 
	          
  Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou.  Pridáme vajíčka,  soľ,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Slivkový posúch z kysnutého cesta
	          
  Prvýkrát v živote mi vyšlo 
kysnuté cesto a to podľa 
receptu pani susedy,  ktorý mi 
bol... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Oškvarková nátierka s jablkom
	          
  Domáca oškvarková nátierka,  to je dokonalá pochúťka.  Vyskúšali ste ju už s jablkom?
        
      
    
	
      
 
	          
	            Drevorubačské trhance 
	          
  Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou,  ktoré chutí dokonale. 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Sarma 
	          
 Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý sem 
pridávam. Rozhodla som sa pre toto 
jedlo, keďže je u nás obľúbené a robím 
ho často....
        
      
    
	
	
	
      
  
	          
	            Bezlepkové „ jojo“ fánky zo Salajky 
	          
  Na prvý pohľad pripomínajúce piškóty,  „jojo fánky“ alebo okrúhle šišky zo Salajky sú druhom zákusku pôvodne... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
	          
  Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom,  to je vyprážaná husacia pečeň.  Je to skutočná delikatesa, ... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Obrátené hovädzie rezne 
	          
  Mäso nakrájame na plátky.  Okoreníme,  osolíme a rezne naklepeme v strúhanke. 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Moravský vrabec s chlpatými knedličkami a kyslou kapustou 
	          
  Jednoduchá príprava,  ale zato mimoriadne skvelá chuť,  to je recept na ohromné jedlo od našich... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Výborné žerbó rezy 
	          
  Známy koláčik z kysnutého cesta plný orieškov a lekváru si nemusíte kúpiť v cukrárni.  Ľahko si... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Rýchla makovo-hroznová štrúdľa s pivom 
	          
  Pripravovali ste už niekedy cesto s pivom? Ak nie,  vyskúšajte tento náš jednoduchý recept na fajnovú... 
        
      
    
	  

Šatôčky plnené lekvárom
Starý recept, tieto šatôčky sa robili po zabíjačke z bočného sadla, ktoré bolo vynikajúce na pečenie....

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak....
 Bezlepkový hamburger
Šťavnatý hamburger v bezlepkovej žemli z našej Liana Rolls mix a s lahodným domácim dresingom od Janky...

Bryndzové pagáčiky
Moje ďalšie bryndzové pagáčiky. Sú veľmi dobré, preto si recept sem ukladám.

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Bravčové pliecko ako krkovička
Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Šťavnatá krkovička z rúry
Krkovičku umyjeme a necháme odkvapkať. Plátky mäsa osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a korením...
 Pohánkový kubo s hubami
Klasický hubový kubo sa pripravuje s krúpami a je vynikajúci, ale my sme vyskúšali vymeniť krúpy...

„Strešenina“ z kyslej kapusty
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny...

Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...

Slivkový posúch z kysnutého cesta
Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...

Oškvarková nátierka s jablkom
Domáca oškvarková nátierka, to je dokonalá pochúťka. Vyskúšali ste ju už s jablkom?

Drevorubačské trhance
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.

Sarma
Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý sem pridávam. Rozhodla som sa pre toto jedlo, keďže je u nás obľúbené a robím ho často....
 Bezlepkové „ jojo“ fánky zo Salajky
Na prvý pohľad pripomínajúce piškóty, „jojo fánky“ alebo okrúhle šišky zo Salajky sú druhom zákusku pôvodne...

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...

Obrátené hovädzie rezne
Mäso nakrájame na plátky. Okoreníme, osolíme a rezne naklepeme v strúhanke.
 Moravský vrabec s chlpatými knedličkami a kyslou kapustou
Jednoduchá príprava, ale zato mimoriadne skvelá chuť, to je recept na ohromné jedlo od našich...
 Výborné žerbó rezy
Známy koláčik z kysnutého cesta plný orieškov a lekváru si nemusíte kúpiť v cukrárni. Ľahko si...
 Rýchla makovo-hroznová štrúdľa s pivom
Pripravovali ste už niekedy cesto s pivom? Ak nie, vyskúšajte tento náš jednoduchý recept na fajnovú...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje