Šatôčky plnené lekvárom fotorecept
Starý recept, tieto šatôčky sa robili po zabíjačke z bočného sadla, ktoré bolo vynikajúce na pečenie. Bolo krehké, ľahšie stráviteľné, nepôsobilo tak mastne. Zobraziť celý popisStarý recept, tieto šatôčky sa robili po zabíjačke z bočného sadla, ktoré bolo vynikajúce na pečenie. Bolo krehké, ľahšie stráviteľné, nepôsobilo tak mastne. Tá chuť a vôňa je nezabudnuteľná. Keďže toto sadlo sa ťažko zháňa, nahradila som ho bravčovou masťou.
príprava
na 220 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| (na potretie) | 
                                                             | 
                                                    
| (na obalenie) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vymiesime cesto, ja som miesila v robote na dvojku rýchlosť. Necháme ho cca 30 minút v chlade odpočinúť.
- 2
 Vymiešame si plnku. Masť spojíme s hladkou múkou. Cesto rozvaľkáme, natrieme tretinou plnky, preložíme na obálku. Ako keď robíte pagáčiky. Necháme cca 30 minút odpočívať. Znova rozvaľkáme a natrieme plnkou, preložíme, necháme odpočívať. Toto zopakujte ešte raz. Čiže trikrát natierame plnkou a prekladáme.
                                                    - 3
 Potom cesto vyvaľkáme, radielkom narežeme na obdĺžniky, alebo ako chcete. Naplníme hustým lekvárom, preložíme a konce zatlačíme vidličkou. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom.
                                                    - 4
 Pečieme na 220 cca 20 minút. Po upečení poriadne poprášime práškovým cukrom alebo môžete ešte teplé obaliť v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovým cukrom. Vyskúšajte :)
                                                     - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu