Rýchla chuťovka z bedlí fotorecept
Keď rastú, tak rastú. Čo? No predsa huby :) Niekto bedľami pohŕda, ja ich mám rada. Tak ponúkam rýchlu chuťovku, ktorá s hriankou Zobraziť celý popisKeď rastú, tak rastú. Čo? No predsa huby :) Niekto bedľami pohŕda, ja ich mám rada. Tak ponúkam rýchlu chuťovku, ktorá s hriankou alebo aj chlebíkom môže byť rýchlou večerou po príchode z lesa.
Postup
-
1
Hlavičky bedlí rozrežeme podľa ich veľkosti na výseče, počet podľa veľkosti hlavičiek. Mali by byť veľké okolo 6-7 cm.
-
2
Otočíme lupienkami hore a posypeme rascou a soľou.
-
3
Na panvici rozpálime masť a bedle opekáme z oboch strán, najprv ochutenou stranou nahor.
-
4
Opečené podávame s hriankami, obložíme zeleninou, môžeme pridať aj nejakú studenú omáčku.
- 5
Poznámka: V tomto prípade je lepšie použiť masť, pretože sa tak skoro neprepaľuje.
Tiež bedle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 5









Toto robím nielen s nožičkami bedlí, ale aj s nožičkami podpňoviek - václaviek. Vysuším a rozmixujem. Ja to mixujem v mlynčeku na kávu. :)))
Hlavně prach z václavek nešňupat jako kokain, protože tepelně neupravený je jedovatý!! :-)))
No, ono to nieked neide :))) TTen klobúčik bedle, ktorý je na obrázku, mal priemer skoro ako tanier, takže asi sotva hneď na chlebík:) A keď dávam na hrianky alebo tousty, tak to tiež neide.
Vieš, koľkokrát čuchám tie rozmixované václavky? Zakaždým, keď otvorím fľaštičku :)))
Rada by som sa nechala ponúknuť.
Ja takéto hríby/huby najskôr opečiem na panvici na sucho, a až keď vypustia vodu/šťavu dám trochu masti alebo oleja. Takto nie sú chrumkavé a nie "mokré a akoby uvarené".
Pekný deň prajem.