Recepty, kde je borievky
Bravčová panenka s mladým srnčekom
Opečenú bravčovú panenku so srnčím chrbtom vložíme do rozvaľkaného lístkového cesta a pečieme dozlata.
Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate
Keď chceme dodržať tradíciu, ale žiada sa nám zmena.....
Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu,...
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Utopence-pikant
Utopence čiže špekáčiky naložené v octovom náleve by nemali chýbať najmä na pivnej párty. Ale nie...
Kačacie stehno s jablkovou plnkou
Kačacie stehná zbavíme klikov, umyjeme, odstránime vrchnú kosť, necháme osušiť. Pripravíme plnku: pečeň,...
Plnené teľacie nožičky
Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme . Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme...
Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...
Polodivá svinka
Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...
Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli
Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som...
Pečené jahňacie stehno po židovský
Tento recept mi dal môj priateľ, židovský šéfkuchár. Patrí do klasiky židovskej kuchyne. Jahňacie...
Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....
Diviačie stehno s malinami
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného...
Francúzske bravčové RILETTE
Tento recept som sa už dlho chystala urobiť. Našla som ho na stránke môjho oblúbeného blogera Matta,...
Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty. Do mrazničky...
Kačacie stehná s bielou hlávkovou kapustou a knedľou
Dnes som zatúžila po klasickom nedeľnom obede, aký sa podával u nás doma...
Pečená sviečkovica na smotane
Dnes som robila sviečkovú s malou zmenou a po mojom tak vyskúšajte, bola výborná.
Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...
Rynske Sauerbraten
Ponukam Vam recept na slavnostne, tradicne jedlo severneho Porynia. Tento rok ho budeme podavat na...
Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...
Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín....
Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)
Jeleň na smotane
Očistené, umyté jelenie mäso prešpikujeme slaninou. Na rozohriatom oleji orestujeme mäso osolené a okorenené dôkladne...
Divina na smotane
Sem tam sa mi podarí mať trochu diviny. Býva to obyčajne podarúnok od lesákov.
Teším...
Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler...
Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...
Čučoriedková tvarohová torta
Tortovú formu vyložíme na dne i po stenách piškótami. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...
Hydinový guláš
Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu....
Ostrá zabíjačková kapusta
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....
Bravčová panenka s mladým srnčekom
Opečenú bravčovú panenku so srnčím chrbtom vložíme do rozvaľkaného lístkového cesta a pečieme dozlata.
Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate
Keď chceme dodržať tradíciu, ale žiada sa nám zmena.....
Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu,...
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Utopence-pikant
Utopence čiže špekáčiky naložené v octovom náleve by nemali chýbať najmä na pivnej párty. Ale nie...
Kačacie stehno s jablkovou plnkou
Kačacie stehná zbavíme klikov, umyjeme, odstránime vrchnú kosť, necháme osušiť. Pripravíme plnku: pečeň,...
Plnené teľacie nožičky
Teľaciu nožičku vykostíme a očistíme . Vyložíme ju slaninkou a mletým mäsom. Mrkvu očistíme a narežeme...
Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...
Polodivá svinka
Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...
Poľovnícke pečené morčacie stehno s pečenou zeleninou v pomarančovom karameli
Dostali sme Bio morčacie stehno, ktoré som osolila a našpikovala údenou slaninou. Zeleninu som...
Pečené jahňacie stehno po židovský
Tento recept mi dal môj priateľ, židovský šéfkuchár. Patrí do klasiky židovskej kuchyne. Jahňacie...
Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....
Diviačie stehno s malinami
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného...
Francúzske bravčové RILETTE
Tento recept som sa už dlho chystala urobiť. Našla som ho na stránke môjho oblúbeného blogera Matta,...
Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty. Do mrazničky...
Kačacie stehná s bielou hlávkovou kapustou a knedľou
Dnes som zatúžila po klasickom nedeľnom obede, aký sa podával u nás doma...
Pečená sviečkovica na smotane
Dnes som robila sviečkovú s malou zmenou a po mojom tak vyskúšajte, bola výborná.
Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...
Rynske Sauerbraten
Ponukam Vam recept na slavnostne, tradicne jedlo severneho Porynia. Tento rok ho budeme podavat na...
Srnčie ragú - eintopf
Rada pripravujem toto jedlo pre jeho jednoduchú prípravu deň vopred. Na druhý deň sa už varí...
Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín....
Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)
Jeleň na smotane
Očistené, umyté jelenie mäso prešpikujeme slaninou. Na rozohriatom oleji orestujeme mäso osolené a okorenené dôkladne...
Divina na smotane
Sem tam sa mi podarí mať trochu diviny. Býva to obyčajne podarúnok od lesákov. Teším...
Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler...
Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...
Čučoriedková tvarohová torta
Tortovú formu vyložíme na dne i po stenách piškótami. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...
Hydinový guláš
Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu....
Ostrá zabíjačková kapusta
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme štipľavú papriku, mäso...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Divá kačica na smotane a víne
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme....