Pečený diviak so šafránovou omáčkou fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 26. septembra 2010
Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept)
Foto: ailuj82

Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)

120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1/2 ks
0,4 l
5 ks
3 ks
2 dcl
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a odstránime všetky časti, čo sa nám nepáčia :). Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame. Mäso položíme do pekáča, prešpikujeme slaninou, posolíme, posypeme mrkvou a zelerom, pridáme bobkové listy a borievky, polejeme vínom a dáme na 2-3 dni do chladničky.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas marínovania mäso aspoň 3x otočíme.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred pečením mäso znovu otočíme, zakreme alobalom a pečieme asi 2 hodiny.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso mäkké, do hrnca cez sitko zlejeme z neho všetkú zeleninu, šťavu a korenie a dáme ho ešte zapiecť.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu poriadne prepasírujeme cez sitko /do sucha/, do šťavy pridáme vývar, štipku šafránu a zahustíme solamylom. Môžeme ešte dochutiť soľou alebo vegetou. Uvaríme hustejšiu omáčku.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šafránu stačí naozaj len štipka.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V osolenej vode varíme očistené, na polovičky nakrájané zemiaky asi 5 minút /aby boli polomäkké/. Potom ich zlejeme. Na panvicu dáme rozpustiť masť, zemiaky obalíme v hrubej krupici a vysmažíme.

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tanier naservírujeme plátok mäsa, zemiaky a polejeme omáčkou

    Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
ja zas diviaka robievam celkom bezne a pride cas aj na tvoj recept...btw...tie zemiaciky by si zasluzili samostatny recept...
zaujimave, musim vyskušať, zemiaky su dobre určite aj bez mäsa..
tiež mávam divinu,tak vyskúšam.určite je žrádielko moc chutné...........