Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1 kg |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chlpaté knedle: | |
200 g, surové |
|
100 g, uvarené |
|
125 g |
|
|
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín. Kosti nasekáme, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky.
-
2
Do hrnca dáme olej a slaninu nakrájanú na kocky, rozpražíme, pridáme zeleninu, kosti a koreniny, opečieme do zlatista a podlejeme vodou. Zmes dusíme do mäkka. Uvarenú zeleninu rozmixujeme a dochutíme soľou. Mäso opečieme na panvici zo všetkých strán.
-
3
Chlpaté knedle: Oba druhy zemiakov nastrúhame na jemno, pridáme múku, soľ a vajce a spolu zmiešame. Pomocou lyžíc robíme knedle, ktoré uvaríme v osolenej vode.
-
4
NÁŠ TIP: Mäso z diviny je veľmi zdravé, neobsahuje veľa tuku. Vždy je dobré pred varením mäso naložiť do marinády z byliniek a napríklad červeného vína. Stačí si len vybrať tú, na ktorú máte chuť.
Diskusia k receptu