Foto: oco
Pre nás nedeľný obed,keď prídu deti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
5 guľôčok |
|
2 zrnká |
|
5 zrniek |
|
1 ks |
|
20 g domáca |
|
20 g |
|
20 g |
|
150 ml |
|
0,5 KL |
|
2 PL |
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené hovädzie mäso nakrájame na rezne naklepeme a okraje narežeme,prešpikujeme pásikmi slaniny.
-
2
Rezne osolíme a obalíme v hladkej múke a prudko z oboch strán opečieme ma masti.
-
3
Očistíme si mrkvu,petržlen,kúsok zeleru a cibuľu.Zeleninu nakrájame a na masle opražíme.Pridáme borievky,korenie,bobkový list a tymián.
-
4
Opečené rezne preložíme k zelenine,zalejeme vývarom z kocky masoxu a zakryté udusíme do mäkka.
-
5
Mäkké rezne vyberieme,šťavu podľa potreby vydusíme,zaprášime múkou,povaríme a precedíme.Korenie vyberieme ,zeleninu rozmixujeme.
- 6
Z kryštálového cukru si pripravíme svetlý karamel,pridáme omáčku,červené víno,citrónovú šťavu,zeleninu a nakoniec rezne,necháme prejsť varom,dochutíme.
- 7
Podávame z kuskusom,ktorý som pripravil tak mediteriánsky so sušenými paradajkami,oreganom,bazalkou a tymianom.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu