Poľovnícke rezne/fotorecept/

oco - fotkaoco, 25. júla 2011
Poľovnícke rezne/fotorecept/
Foto: oco

Pre nás nedeľný obed,keď prídu deti.

6
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
50 g
50 g
250 g
1 ks
5 guľôčok
2 zrnká
5 zrniek
1 ks
20 g domáca
20 g
20 g
150 ml
0,5 KL
2 PL
1 kocka




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené hovädzie mäso nakrájame na rezne naklepeme a okraje narežeme,prešpikujeme pásikmi slaniny.

    Poľovnícke rezne/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Rezne osolíme a obalíme v hladkej múke a prudko z oboch strán opečieme ma masti.

    Poľovnícke rezne/fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme si mrkvu,petržlen,kúsok zeleru a cibuľu.Zeleninu nakrájame a na masle opražíme.Pridáme borievky,korenie,bobkový list a tymián.

    Poľovnícke rezne/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Opečené rezne preložíme k zelenine,zalejeme vývarom z kocky masoxu a zakryté udusíme do mäkka.

    Poľovnícke rezne/fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Mäkké rezne vyberieme,šťavu podľa potreby vydusíme,zaprášime múkou,povaríme a precedíme.Korenie vyberieme ,zeleninu rozmixujeme.

  6. 6

    Z kryštálového cukru si pripravíme svetlý karamel,pridáme omáčku,červené víno,citrónovú šťavu,zeleninu a nakoniec rezne,necháme prejsť varom,dochutíme.

  7. 7

    Podávame z kuskusom,ktorý som pripravil tak mediteriánsky so sušenými paradajkami,oreganom,bazalkou a tymianom.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
To musí byť dobré. Skoro ako sviečková bez smotany alebo hovädzie nadivo, takéto niečo sa chystá dávno robiť, len mi chýba hovädzie mäso, čiže hlavná surovina. Počkám si na dobrú akciu alebo lacného mäsiara.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@evanaaa ja som išiel do obchodu a vidím zľavu 25 % na hovädzie stehno a ešte bolo aj ukážkové tak bolo rozhodnuté.
ola111
Takto pripravené hovädzie mám rada,aj ten kuskus vyzerá dobre.
sovka62
No fešné, fešné, keď niet jeleňa, dobré musí byť aj hovädo. Mama ich robievala, keď sme boli deti (vtedy sme to nevedeli oceniť), ale dodržiavala postup presne ako pri divine, teda vrátane "pácovania". Musím to aj ja niekedy spraviť, je to výborné, dá sa toho naraz navariť pre regiment, bez problémov sa zohrieva (prečo som vlastne na tento recept zabudla?).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia