Foto: tizian1cat
Tento recept som sa už dlho chystala urobiť.Našla som ho na stránke môjho oblúbeného blogera Matta, ktorý ho robil s Calvadosom.Ja som mala zase Zobraziť celý popisTento recept som sa už dlho chystala urobiť.Našla som ho na stránke môjho oblúbeného blogera Matta, ktorý ho robil s Calvadosom.Ja som mala zase len tú hruškovicu, ktorá sa u nás nie a nie minúť.Recept som si upravila na svoje chuťové bunky - mám rada štiplavkavú chuť kremžskej horčice a moja vlastná horčica sa na mna usmievala v chladničke.Výsledok bol božský!!!! Odporúčam vyskúšať, ja som nevydržala ani kým to poriadne vychladlo a moje diétne predsavzatia sa topili ako kačacia masť na vrchu...
Suroviny
1 kg |
|
100 ml, (alebo jablkový džús) |
|
2 ks |
|
6-8 ks, bobule |
|
10-15 ks |
|
1 malá hrsť, čerstvý |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 hrsť, čerstvá |
|
250 ml, alebo zeleninový vývar (radšej doma urobený ako z kocky) |
|
1 PL, (domáca celozrnná horčica) |
|
1 1/2 KL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na malé kocky. Polejeme hruškovicou alebo jablkovým džúsom.
-
2
Pridáme bobkové celé listy, aby sme ich ľahko potom mohli vybrať a v mažiariku podrvené korenie. Nasekáme tymián a tiež pridáme k mäsu. Dobre premiešame a zakryté dáme na 24hodín do chladničky.
-
3
Po 24 hodinách vyberieme mäso z chladničky, na panvici na troške oleja prudko opečieme, kým mäso nezbelie.
-
4
Dáme do väčšieho pekáča, ktorý má dobre tesniaci vrchnách - ja som použila jenskú misu s vrchnákom. Pridáme bravčovú a kačaciu masť.
-
5
Podlejeme vývarom tak, aby mäso bolo zakryté, prikryjeme pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 120 st.C na 3 hodiny. Párkrát skontrolujeme, poprípade podlejeme vodou, ak sa vyparila.
-
6
Po 3 hodinách pekáč vyberieme z rúry, vyberieme mäso a zvyšnú tekutinu nalejeme do sklenej nádoby, aby sme videli vrchnú vrstvu tuku. Mäso rukami rozdrobíme na vlákna.
-
7
Premiešame zliatu tekutinu a po lyžiciach postupne pridávame k mäsu, aby sme dosiahli mäkkú konzistenciu - asi 8 lyžíc. Primiešame posekanú petržlenovú vňať a horčicu.
-
8
Mäsovú zmes natlačíme do malých misiek, rukou poriadne pritlačíme a dáme do chladničky na 1 hodinu.
-
9
Tekutinu, zliatu po pečení, necháme stáť na chladnejšom mieste, aby sa nám na vrchu utvorila vrstva tuku, oddelená od mäsového vývaru. Naberačkou potom opatrne zoberieme tukovú vrstvu z povrchu, ak máme málo, rozpustíme si v mikrovlnke ešte trochu kačacej a bravčovej masti - budeme totiž liať tekutý tuk na vychladenú mäsovú zmes v miskách.
-
10
Misky zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Ďalej je to už len o sebaovládaní. Takto uložené rilette vydržia v chladničke aj niekoľko týždňov. Keď sa načne, je dobré skonzumovať obsah misky počas niekoľkých dní.
-
12
U nás bude skôr problémom udržať obsah v miskách počas niekoľkých dní...:-)))
ukladám, už len zohnať suroviny a idem na to, teším sa .... :))
@samanka : tá doba dusenia je možno skrátená tým, že sa mäsko 24 hodín a viac marinuje v alkohole alebo ovocnej šťave. Vopred sa už uvolnia svalové vlákna.