Polodivá svinka fotorecept

jody - fotkajody, 16. júna 2011
Polodivá svinka (fotorecept)
Foto: jody

Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne tak, že uvarím takmer úplne odlišné jedlo. :-)))))))) @Cistinka, dakujem Zobraziť celý popisTak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne tak, že uvarím takmer úplne odlišné jedlo. :-)))))))) @Cistinka, dakujem za - inšpiráciu .

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ako už je hádam všeobecne známe, ja mäso, kým to nie je nutné, nevyklepávam, takže si nakrájame čo možno najtenšie rezníky.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na zmesi oleja a masti ich z oboch strán pekne poopekáme, opečené posolíme a odložíme bokom.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a pokračujeme v opekaní.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Aby jej tam samej smutno nebolo, pridáme slaninu pokrájanú na pásiky. A nech sa tam smažia!

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako hlavná, divočinu navodzujúca proprieta, nasledujú borievky, po česky jalovec. Množstva sa nebojte, majú výraznú vôňu, ale chuť nasiakne do omáčky a dokonca sa na rozdiel od guličiek čierneho korenia dajú bez akejkoľvek ujmy zjesť. Takže šup s nimi do základu a aby neboli diskriminované, opečieme ich tiež.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do zmesi capneme nadrobno pokrájaný zemiak a tiež ho nenecháme sa len tak povaľovať.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je už cibuľa kompletne zaškrtená, eee udusená, poriadne to okoreníme, len sa nepomýľte a dajte tam to korenie mleté, lebo guličky nerozoznáte od borievok... :-)))

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso šupneme naspäť, aby mu zima nebola (ja som tam ešte dala aj kosť z krkovice, nech sa sama na mrazáku nenudí), podlejeme vodou, pridáme vavrín, dosolíme a varíme, varíme...

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako špeciálna ingrediencia nasledujú pokrájané ringloty. Ale aj také slivky bystričky by tam pasovali. Dokonca aj trnky. Je na Vás, kedy ich tam dáte, ja som ich podľa mňa dala priskoro, stačilo 10 minút pred koncom.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď je svinka polomäkká, pridáme na tenučko nakrájanú zeleninu.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    K takmer hotovému pridáme zavárané šampióny, tie stačí prehriať, ak dávate čerstvé hríby, tým treba aspoň 20 minút.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ak treba, prihustíme škrobom rozpusteným v troche vody po vypnutí ešte pridáme v dlani rozmelnený majorán.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávame s dusenou ryžou a akýmkoľvek zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A potom vybehneme fotiť pobúrkovú oblohu. Namiesto dezertu. :-)

    Polodivá svinka (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

cistinka
Paráda @jody .... budem sa zasa ja inšpirovať a uvidíme, čo stvorím za hybrid :-))))
jody
Super, môžeme inovovať donekonečna... :-))) Som zvedavá, ktorá prvá skončí napríklad pri zdivených palacinkách... :-))))
cistinka
alebo ktorá skončí u lekára s žlčníkovým záchvatom :-)
jody
alebo na psychiatrii... :-)))
3sandra3
krásny recept... super opísaný , a ten dezert nemá chybu
remcula
Téééda, to je receptík!!! Krásně nafocený se super výsledkem!!
jerica
Inovácia je povzbudenie a aj radosť z výsledku , posledná snímka je bonus k fotoreceptu , krásny záber akoby bol pridaný zákusok:-))
tatranka
Krásne spracovaný recept a tá posledná snímka,je balzám na dušu.Aj to sa počíta.
tatranka
Krásne spracovaný recept a tá posledná snímka,je balzám na dušu.Aj to sa počíta.
zemo
škoda k tomu hoci ryžou chuť kaziť,že :o) Niečo také mi už dlhšie máta v mysli, len to bolo niekde ukryté v kúte zapavučenom, ďakujem za námet, idem ho zvíkendiť!
jody
@zemo , tento recept sa stáva putovným :-))))) Daj potom vedieť výsledok.
sany11
zaujimavy recept,dala by som si.moze to byt zaujimava chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia