Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie a zalejeme slivovicou. Marinujeme najmenej 12 hodín. Potom dáme mäso aj s marinádou piecť na 180 0C prikryté alobalom. Pečieme asi 90 minút.
- 2
Na masti speníme cibuľku a z hladkej múky spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme výpekom z masa. Prevaríme, pridáme smotanu a nakoniec čerstvý nakrájaný kôpor. Dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou podľa potreby.
- 3
Na masle orestujeme cibuľu, pridáme pretlačené zemiaky a premiešame. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu