Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 6. novembra 2011
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
200 ml
500 g, uvarené v šupke
200 g
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, celé čierne korenie a zalejeme slivovicou. Marinujeme najmenej 12 hodín. Potom dáme mäso aj s marinádou piecť na 180 0C prikryté alobalom. Pečieme asi 90 minút.

  2. 2

    Na masti speníme cibuľku a z hladkej múky spravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme výpekom z masa. Prevaríme, pridáme smotanu a nakoniec čerstvý nakrájaný kôpor. Dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou podľa potreby.

  3. 3

    Na masle orestujeme cibuľu, pridáme pretlačené zemiaky a premiešame. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Určite veľmi dobré,len kde zobbrať toho diviaka....
Tak to určite vyskúšam,diviak je v mrazáku,len slivovica chýba