Bravčová panenka s mladým srnčekom

Marian Filo
šéfkuchár reštaurácie Afrodita Kaštieľa Čereňany, 6. decembra 2011
Bravčová panenka s mladým srnčekom
Foto: Pravda - Jakub Prokeš
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
200 g
100 ml
100 g
600 g, varené
100 ml
5 ks




Postup

  1. 1

    Opečenú bravčovú panenku so srnčím chrbtom vložíme do rozvaľkaného lístkového cesta a pečieme dozlata.

  2. 2

    Do výpeku pridáme maslo, čučoriedky, červené víno, borievky, dochutíme soľou, prevaríme a scedíme.

  3. 3

    Zemiakové kroketky: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme žĺtok, soľ, korenie, muškátový orech a tvarujeme na krokety. Smažíme na rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

rein
už ten názov ma mrazííí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia