Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 g |
|
2 g |
|
1 g |
|
1 dl |
|
50 g |
|
20 g |
|
1 g |
|
Fritované zemiakové šúľance: | |
1000 g |
|
|
|
150 g |
|
400 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a spolu orestujeme. Pridáme na kúsky nakrájané srnčie mäso, rajčinový pretlak, borievky, soľ, korenie, podlejeme červeným vínom a podusíme.
- 2
Udusené mäso vyberieme zvlášť do nádoby. Udusený základ vymixujeme, zahustíme múkou, dochutíme cesnakom, mletou rascou, pridáme mäso a spolu krátko povaríme. Nakoniec pridáme lesné ovocie. Podávame s fritovanými zemiakovými šúľancami.
- 3
Fritované zemiakové šúľance: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode, očistíme ich a zomelieme na mlynčeku. Pridáme polohrubú múku, krupicu, vajíčko, soľ a dobre premiešame. Z odležaného cesta vyšúľame drobné rezančeky, ktoré fritujeme v rozpálenom oleji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu