porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme. Pridáme rascu, čierne korenie, sladkú papriku, borievky, bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka, pričom kačicu občas podlievame vodou. Keď už je uvarená, vyberieme ju a do vývaru vložíme mrazenú koreňovú zeleninu. Tú dusíme domäkka.
- 2
Potom ju mixérom rozmiešame na kašu. Pridáme biele víno, necháme mierne zovrieť a pridáme kyslú smotanu zmiešanú s polohrubou múkou. Dochutíme cukrom a soľou a necháme zovrieť. Odstavíme a do omáčky vložíme kačicu.
- 3
Halušky: múku s vajíčkom, soľou a vodou zarobíme na cesto, pridáme trošku provensalského korenia a cez sito na halušky prepasírujeme do vriacej osolenej vody. Halušky vyberieme a podávame ako prílohu ku kačici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu