Divá kačica na smotane a víne

redakcia - fotkaredakcia, 7. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 ml
1 téglik
1 ks




Postup

  1. 1

    Divú kačicu stiahnutú z kože rozdelíme na porcie, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre urestujeme. Pridáme rascu, čierne korenie, sladkú papriku, borievky, bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka, pričom kačicu občas podlievame vodou. Keď už je uvarená, vyberieme ju a do vývaru vložíme mrazenú koreňovú zeleninu. Tú dusíme domäkka.

  2. 2

    Potom ju mixérom rozmiešame na kašu. Pridáme biele víno, necháme mierne zovrieť a pridáme kyslú smotanu zmiešanú s polohrubou múkou. Dochutíme cukrom a soľou a necháme zovrieť. Odstavíme a do omáčky vložíme kačicu.

  3. 3

    Halušky: múku s vajíčkom, soľou a vodou zarobíme na cesto, pridáme trošku provensalského korenia a cez sito na halušky prepasírujeme do vriacej osolenej vody. Halušky vyberieme a podávame ako prílohu ku kačici.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia