tento recept som si opísal z kalendára naša gazdinka
Postup
-
1
Pác:DO vody dáme soľ,koreniny,jednu nakrajanu cibuľu,očistenú pokrájanú a petržlen,trocha octu.Prevaríme a necháme vychladnúť.Mäso umyjeme,popreťahujeme nakrájanou údenou slaninou.Pác nalejeme na mäso a necháme 2-3 dni v chladničke.Mäso každý deň obrátime.V rajnici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,mäso prudko opečieme zo všetkých strán,podlejeme pácom a udusíme.Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a nakrájame.Pác necháme prevrieť,rozmixujeme a pridáme kyslú smotanu s rozmiešanou hladkou múkou(niejake dve varechy).Na dochutenie môžeme pridať trochu bieleho vína alebo štipku cukru.Podávame s knedľou.
Diskusia k receptu