Sviečková na smotane (na divoko)

peter64 - fotkapeter64, 28. marca 2011

tento recept som si opísal z kalendára naša gazdinka

Suroviny

500-1500 g alebo sviečkovica
40 g
2 ks
2 ks
1 ks
1/2 l




Postup

  1. 1

    Pác:DO vody dáme soľ,koreniny,jednu nakrajanu cibuľu,očistenú pokrájanú a petržlen,trocha octu.Prevaríme a necháme vychladnúť.Mäso umyjeme,popreťahujeme nakrájanou údenou slaninou.Pác nalejeme na mäso a necháme 2-3 dni v chladničke.Mäso každý deň obrátime.V rajnici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,mäso prudko opečieme zo všetkých strán,podlejeme pácom a udusíme.Keď je mäso mäkké,vyberieme ho a nakrájame.Pác necháme prevrieť,rozmixujeme a pridáme kyslú smotanu s rozmiešanou hladkou múkou(niejake dve varechy).Na dochutenie môžeme pridať trochu bieleho vína alebo štipku cukru.Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Občas robievam aj takto, nadivo - alebo na divoko.Nechám v páci 2-3 dni, čím dlhšie, tým lepšie, ale nešpikujem, lebo tá slaninová chuť mi vadí, skúšala som. Zabudol si mrkvu v popise. A celer nedávaš ? Aspoň kúsok, 1-2 petržlenz a najviac mrkvy. Smotanu miešam sladkú s kyslou ešte večer pred varením.
lexi
Vyskusam pra moje deti v Kanade. Uz dlho ma o to prosia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia