Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 22. novembra 2011
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 22. novembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
5 g, nasekaná |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
40 ml |
|
2 strúčiky |
|
(môže byť aj sušený) |
|
|
Postup
-
1
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu, v ktorej zajačie mäso necháme 12 hodín.
- 2
Zajačinu a pečienku pomelieme mlynčekom na mäso, prilievame aj marinádu s koreninami. Do pomletej masy pridáme vajcia, zemiakový škrob, koreniny, bylinky, madeiru a najemno nasekaný cesnak.
- 3
Paštétu ozdobenú slivkami naplníme do zaváracích pohárov, zakryjeme alobalom. Vložíme do vodného kúpeľa a do rozohriatej rúry a pečieme na 175 0C asi 90 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu