Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 22. novembra 2011
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 22. novembra 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| 500 ml |
|
| 100 ml |
|
| 5 g, nasekaná |
|
| 3 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 40 ml |
|
| 2 strúčiky |
|
| (môže byť aj sušený) |
|
|
|
Postup
-
1
Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu, v ktorej zajačie mäso necháme 12 hodín.
- 2
Zajačinu a pečienku pomelieme mlynčekom na mäso, prilievame aj marinádu s koreninami. Do pomletej masy pridáme vajcia, zemiakový škrob, koreniny, bylinky, madeiru a najemno nasekaný cesnak.
- 3
Paštétu ozdobenú slivkami naplníme do zaváracích pohárov, zakryjeme alobalom. Vložíme do vodného kúpeľa a do rozohriatej rúry a pečieme na 175 0C asi 90 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu