Kačacie stehná s bielou hlávkovou kapustou a knedľou
Foto: pusta
Dnes som zatúžila po klasickom nedeľnom obede, aký sa podával u nás doma. Kedysi to bola celá pečená kačka, ale dnes to Zobraziť celý popisDnes som zatúžila po klasickom nedeľnom obede, aký sa podával u nás doma. Kedysi to bola celá pečená kačka, ale dnes to budú stehná a miesto červenej to bude biela hlávková kapusta s knedľou, ktorá nás prenesie do vône domova našich rodičov.
porcie
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
4 ks |
|
2-3 PL |
|
150 ml |
|
1/2 PL |
|
600 g, hlávková |
|
150 g |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 a 1/2 čl |
|
8 guličiek |
|
3 guličky |
|
2 čajové lyžičky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Kačacie stehná popicháme vidličkou, dobre nasolíme a na noc odložíme do chladničky. V deň prípravy dáme do pekáčika ku stehnám kačaciu masť a podlejeme vodou. Vložíme prikryté do trúby vyhriatej na 160-170 stupňov a pomaly pečieme za prelievania vypečenou šťavou do zmäknutia. Ked sú stehná mäkké /asi 45 minút/ dopečieme odkryté do zlatohnedej farby kože.
- 2
V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na jemné prúžky pokrájanú kapustu, osolíme a pridáme ostatné koreniny. Podlejeme vodou, zamiešame a dusíme na strednom plameni do mäkka a odparenia temer všetkej tekutiny. Zaprášime múkou a za stáleho miešania dodusíme. Hotovú kapustu dochutíme cukrom a octom.
- 3
Na tanieri upečené kačacie stehná obložíme dusenou kapustou a plátkami knedlí, ktoré pokvapkáme výpekom z upečených stehien. Takto upravenú kapustu servírujeme tiež k pečenej husi, bravčovej krkovičke, pliecku, bôčiku...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem za pochvalu a 5*