Kačacie stehno s jablkovou plnkou

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 24. októbra 2011
Kačacie stehno s jablkovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
150 ml
1 ks
50 g
2 ks
1 ks, malá
2 strúčiky
1 hlávka väčšia
200 g
200 g
200 ml
1 ks, väčší




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná zbavíme klikov, umyjeme, odstránime vrchnú kosť, necháme osušiť. Pripravíme plnku: pečeň, jednu cibuľu a cesnak nakrájame na menšie kúsky, orestujeme na tuku a odložíme vychladiť. Žemle, jablká a mrkvu nakrájame na kocky. Rozbijeme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a všetko spolu zľahka vymiešame, aby sa nenarušili tvary pre budúcu mozaiku. Stehná osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Do vykostenej časti vkladáme plnku. Stehno zatočíme, zviažeme a zabalíme do alobalu. Pečieme pri teplote 180 0C asi 90 minút, potom stehná odbalíme a pomaly dopekáme pri teplote 160 0C za stáleho podlievania ešte hodinu.

  3. 3

    Na tuku opečieme cibuľu do sklovita, pridáme med a necháme skaramelizovať. Med miešame, aby neprihorel. Pridáme nasekanú kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme pár zrniek borievok a polovicu lesných plodov. Dusíme do mäkka za stáleho podlievania asi hodinu. Keď kapusta zmäkne, pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie a druhú polovicu lesného ovocia. Dovaríme približne 10 minút. Servírujeme s lokšami a s cuketou.

Diskusia k receptu

tinca
nech si idem oči vyočiť,ale tú kapustu tam nevidím,ináč pekný rcp
anci170
kapusta tam nieje ale chutova kombynacia je all dente




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia