Kačacie stehno s jablkovou plnkou
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 24. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
4 ks |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks, malá |
|
2 strúčiky |
|
1 hlávka väčšia |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
|
|
1 ks, väčší |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačacie stehná zbavíme klikov, umyjeme, odstránime vrchnú kosť, necháme osušiť. Pripravíme plnku: pečeň, jednu cibuľu a cesnak nakrájame na menšie kúsky, orestujeme na tuku a odložíme vychladiť. Žemle, jablká a mrkvu nakrájame na kocky. Rozbijeme vajce, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a všetko spolu zľahka vymiešame, aby sa nenarušili tvary pre budúcu mozaiku. Stehná osolíme a okoreníme.
- 2
Do vykostenej časti vkladáme plnku. Stehno zatočíme, zviažeme a zabalíme do alobalu. Pečieme pri teplote 180 0C asi 90 minút, potom stehná odbalíme a pomaly dopekáme pri teplote 160 0C za stáleho podlievania ešte hodinu.
- 3
Na tuku opečieme cibuľu do sklovita, pridáme med a necháme skaramelizovať. Med miešame, aby neprihorel. Pridáme nasekanú kapustu, osolíme, okoreníme a pridáme pár zrniek borievok a polovicu lesných plodov. Dusíme do mäkka za stáleho podlievania asi hodinu. Keď kapusta zmäkne, pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie a druhú polovicu lesného ovocia. Dovaríme približne 10 minút. Servírujeme s lokšami a s cuketou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu