Bravčové mäso v ginovej omáčke

acar - bez fotkyacar, 1. januára 2010
Bravčové mäso v ginovej omáčke
Foto: acar

Suroviny

500 g
6 čajových lyžičiek
1 polievková lyžica
5 ks
100 ml
1/8 l
1 polievková lyžica
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského čaju.

  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej a rezne z každej strany prudko opečieme, teplotu znížime a pečieme ďalej asi 5 minút z každej strany.

  3. 3

    Osolíme.

  4. 4

    Rezne vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto.

  5. 5

    Zvyšný Tatranský čaj pridáme na panvicu spolu s pomliaždenými borievkami, alkohol zapálime zápalkou a za mierneho potriasania a krútenia necháme ,,vyhorieť".

  6. 6

    Vlejeme smotanu, mlieko a pri vysokej teplote necháme zhustnúť.

  7. 7

    ,,Ginovo-smotanovú" omáčku dochutíme sójovou omáčkou a pridáme prevarené dubáky.

  8. 8

    Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Tatranský čaj je 52 % alkoholický nápoj s bylinným extraktom. Miesto Tatranského čaju môžete použiť aj gin.
GIN TATRANSKY CAJ JE TO DIVOKA KOMBINACIA A ESTE K TOMU VSETKEMU SMOTANA? MOZNO BEZ TEJ SMOTANY. CI???? PREPAC ALE NEPACI SA MI TO ALE INYM SA TO PACIT MOZE. NAPRIEK TOMU TO VYSKUSAM A MOZNO ZMENIM NAZOR .

Pridaj komentár k receptu: