Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate fotorecept
Foto: alexdidi
Keď chceme dodržať tradíciu,ale žiada sa nám zmena.......
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
400 g (pstruha,platýsa...) |
|
z 1 citróna |
|
1 PL posekaná |
|
1/2 PL posekaná |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
250 g |
|
1 ks |
|
8 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
100 ml (šampanské) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Plátky ryby umyjeme a osušíme.Použijeme vykostené plátky ryby.Ja som teraz použila pstruha.Zmiešame citrónovú šťavu,petržlenovú, koriandrovú vňať a worcesterskú omáčku.V zmesi marinujeme plátky ryby 30minút.
-
2
Cibuľu posekáme a orestujeme na masle.Kyslú kapustu veľmi jemne krájanú(dá sa kúpiť v Lidli) ešte pokrájame a spolu s bobkovým listom,celým korením,borievkami,cukrom a vínom pridáme k cibuli.Úplne úžasné je,ak použijeme šampanské.Dusíme 40 minút.Potom necháme vychladnúť.
-
3
Rúru predhrejeme na 200stC.Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorce alebo obdĺžniky.Na jednu polovicu dáme kapustu.
-
4
Na kapustu položíme rybu z marinády.
-
5
Zakryjeme druhou polovicou lístkového cesta,okraje pritlačíme a potrieme žĺtkom.Taštičky rozložíme na plech s nepriľnavým povrchom alebo s papierom na pečenie.
-
6
Pečieme asi 20 minút do zlatista.
Diskusia k receptu