Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 5. decembra 2011
Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept)
Foto: alexdidi

Keď chceme dodržať tradíciu,ale žiada sa nám zmena.......

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
400 g (pstruha,platýsa...)
z 1 citróna
1 PL posekaná
1/2 PL posekaná
1 PL
1 ks
4 PL
250 g
1 ks
8 ks
3 ks
1 PL
100 ml (šampanské)
1 ks




Postup

  1. 1

    Plátky ryby umyjeme a osušíme.Použijeme vykostené plátky ryby.Ja som teraz použila pstruha.Zmiešame citrónovú šťavu,petržlenovú, koriandrovú vňať a worcesterskú omáčku.V zmesi marinujeme plátky ryby 30minút.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu posekáme a orestujeme na masle.Kyslú kapustu veľmi jemne krájanú(dá sa kúpiť v Lidli) ešte pokrájame a spolu s bobkovým listom,celým korením,borievkami,cukrom a vínom pridáme k cibuli.Úplne úžasné je,ak použijeme šampanské.Dusíme 40 minút.Potom necháme vychladnúť.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200stC.Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorce alebo obdĺžniky.Na jednu polovicu dáme kapustu.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na kapustu položíme rybu z marinády.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme druhou polovicou lístkového cesta,okraje pritlačíme a potrieme žĺtkom.Taštičky rozložíme na plech s nepriľnavým povrchom alebo s papierom na pečenie.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme asi 20 minút do zlatista.

    Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
teda neviem si predstavit chut kapusty s rybou, ale vyskusat to musiiim,jedno i druhe milujem,Tvoje recepty sa mi velmi pacia,ale to Ty uz vies:-)ukladam a spravim po Novom roku,lebo ryb budem mat tento rok dost
pivonka
Veľmi zvláštna kombinácia, ale tvoje recepty sú vždy niečim zvláštne, zaujímavé.
ancicka
ani ja si neviem predstaviť,ale v tom listkovom ceste sa mi páči.
alexdidi
Máte pravdu,zvláštna kombinácia,ale práve to ma lákalo na jeho prípravu a výsledok bol veľmi dobrý.Dôležité je,aby kapusta bola veľmi tenučká,nie moc kyslá a dobre do mäkkučka podusená.Víno jej dodá zaujímavejšiu chuť a s rybou a lístkovým cestom si rozumeli náramne.
palokuchki
Je to kombinacia, ktoru som este nevyskusala. Skusim teraz. Ked to ty odporucas, musi to byt dobre.
sneica
zaujimave, vyzera to super urcite aj chuti....:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia