Tradičná štedrovečerná ryba v netradičnom šate fotorecept
Keď chceme dodržať tradíciu,ale žiada sa nám zmena.......
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g (pstruha,platýsa...) | 
                                                             | 
                                                    
| z 1 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 PL posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml (šampanské) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Plátky ryby umyjeme a osušíme.Použijeme vykostené plátky ryby.Ja som teraz použila pstruha.Zmiešame citrónovú šťavu,petržlenovú, koriandrovú vňať a worcesterskú omáčku.V zmesi marinujeme plátky ryby 30minút.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cibuľu posekáme a orestujeme na masle.Kyslú kapustu veľmi jemne krájanú(dá sa kúpiť v Lidli) ešte pokrájame a spolu s bobkovým listom,celým korením,borievkami,cukrom a vínom pridáme k cibuli.Úplne úžasné je,ak použijeme šampanské.Dusíme 40 minút.Potom necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Rúru predhrejeme na 200stC.Lístkové cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorce alebo obdĺžniky.Na jednu polovicu dáme kapustu.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na kapustu položíme rybu z marinády.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Zakryjeme druhou polovicou lístkového cesta,okraje pritlačíme a potrieme žĺtkom.Taštičky rozložíme na plech s nepriľnavým povrchom alebo s papierom na pečenie.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Pečieme asi 20 minút do zlatista.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu