Tiramisu bez vajíčka
Cukor + Creme Fraiche (da sa nahradit, kyslou smotanou, tvarohom alebo mascarpone) vymiesame.
Cestoviny s cukinami a paradajkami
Tento recept robím v lete skoro každý týždeň. Je výborný svieži a ľahký akoby stvorený na...
Bazalková omeletka
Mám veľmi rada taliansku kuchyňu a keď som objavila tento recept hneď som ho musela vyskúšať a...
Gnocchi s nivovou omáčkou, šunkou a orechami
Gnocchi zo zemiakového cesta sú výborná vec. Ak nerátame varenie zemiačkov, sú hotové za chvíľku...
Salat ako z Capri
Typicky taliansky recept. Vraj každá rodina má vlastný. Môj je trochu poslovenčený. Jedlo v...
Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...
Bruschetta
Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý. Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale...
Panna cotta s príchuťou Piña Colada s ananásovou omáčkou
Recept som si vymyslela a prekvapivo vyšiel celkom fajn ale myslím že ak chcete cítiť tu chuť...
Sicilsky matjesovy salat
Ryby su u nas velmi casto na stole. Tentoraz sme si urobili salat s jemne marinovanym...
Torta mimosa
Torta mimoza je talianska klasika, pripravovana prave k dnesnemu sviatku zien, sviatok, ktory sa...
Talianska praženica
Mam priateľa v norsku a viete aké to je ked si chlapi varit majú sami... su tak...
Kuracie prsia obalené po sicílsky
Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v...
Špagety carbonara na zdravý spôsob
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia...
Bazalka - pestovanie a použitie v kuchyni (fotopostup)
Používanie čerstvých byliniek patrí už neodmysliteľne k našej kuchyni. Aj keď čerstvé bylinky dostaneme kúpiť celoročne...
Vidiecke risotto
Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú...
Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...
Risotto s nakladaným baklažánom a sušenými paradajkami
Hoci doma varíme väčšinou slovenské a turecké jedlá, na toto nedám dopustiť. Je výborné, ...
Pucce
Pucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z...
Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...
Baklažánové kolieska na grile
Baklažán nakrájame na 1cm. koliečka a dobre posypeme soľou. Necháme odstáť hodinu, tak aby voda...
Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.
Paradajková omáčka - Arrabiata
Tento rok sa mi urodilo vela paradajok. Kecupu som uz navarila dost. Hladala som na...
Tramezzino od Panesco
Nie som veľký fanúšik mrazených polotovarov, ale raz sa mi dostal do rúk Tramezzino chlieb od...
Zuppa Pavesse
Pri príprave tohoto jedla som sa nechal inšpirovať receptom z knihy Vajce. Uvádza sa tam, že jedlo...
Gnocchi domáce
Gnocchi:). Mnam mnam:)... domáce su domáce:)... kupene určite takto chutiť nikdy nebudu:)
Špagety s cesnakovým krémom a rajčinami
Na tento recept treba dve veci - špagety a cesnakový krém. Ostatné pridávam podľa stavu chladničky....
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...
Zapečené lasagne so zeleninou
Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)
Grilovaná cukina s mozzarellou
Jednoduchu chutovka z mojej oblubenej mozzarelly. Dnes je to v kombinacii s grilovanou cuketou a...
Dobrá pizza z Austrálie
Pizza je možno povedať jedno z najpopulárnejších jedál na svete. Je ich tisíce iných verzií, ale stále...
Risotto s tekvicou a šalviou
Krásne a chutné jedlo, jediný problém bolo to víno. Neviem o tom nič a v obchode tiež...
Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.