vynikajuca lahka torta
porcií
na 120 °C
Suroviny
Bielkový sneh: | |
200 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
170 g |
|
200 g |
|
2 ČL |
|
Dekorácia: | |
3 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
vyšlahame si bielka,do ktorych postupne pridavame cukor,ked je sneh tuhy,na papier,ktory dame na plech si nakreslime dva kruhy po ktorych si natrieme sneh.ja som si odmerala 20cm priemer
-
2
dame do truby na 120st a pečieme 1hod,kym sa nam to pečie tak si spravime krem.dame si do kastrolika šlahačku,dame zovriet a zalejeme cokoladu,dobre vymiešame a pridame brandy(konak,rum),dame vychladnut asi 5 hod,
-
3
ked je krem vychladnuty dobre ho vymiešame s mixerom a možeme plnit tortu,dame si prvy bielkove cesto na podnos a natrieme kremom,dookola si tortu ozdobime,
-
4
krem prikryjeme s druhym cestom a potrieme druhou polovicou plnky a ozdobime hruškamy
-
5
dookola z ozdobnym vreckom nastriekame krem,na hrušky dame nastruhanu čokoladu a dame do druheho dna do chladnicky stuhnut
-
6
druhy den krajame,prajem Dobru chut!
Diskusia k receptu
10 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: