Foto: marianne
Originál receptu je ITALIAN FLATBREAD WITH CHEESE. Ale aby náhodou 3.svetová nevypukla,kôli názvu,poslovenčím....Je to taký predskokan k ďalším receptom z mojej oblúbenej vegeteriánskej kuchárky.Plní Zobraziť celý popisOriginál receptu je ITALIAN FLATBREAD WITH CHEESE. Ale aby náhodou 3.svetová nevypukla,kôli názvu,poslovenčím....Je to taký predskokan k ďalším receptom z mojej oblúbenej vegeteriánskej kuchárky.Plní sa rôznými tapanádami,sosikmi a plnkami:na sladko,či slano,či mäsom.V tomto prípade čerstvým krémovým syrom.S cestom sa dobre pracuje a upečené chleby môžeme smelo mraziť,ak nespotrebujeme všetky.
porcií
Suroviny
1/2 CL |
|
1 CL |
|
1 a 3/4 šálky (alebo 430 ml) |
|
5 šálok (alebo 750 g) |
|
1 šálka (alebo 225 g) |
|
2 PL |
|
Čerstvý krémový syr typu: | |
250 g |
|
|
Postup
-
1
Na 15 minut namočíme kvasnice v teplej vode spolu so soľou,kým sa nerozpustia a trošku nezabublajú.Preosejeme múku do misky.Vlejeme kvások.Postupne zapracujeme aj zmäknuté maslo.V recepte bol pôvodne rastlinný tuk,ja som dala maslo.Vypracujeme cesto,aby bolo jemné a elastické.Pridáme ešte oliv.olej.Pol hodinky necháme oddýchnuť.
-
2
Rozdelíme cesto na deväť kúskov.Vyváľkame každý kúsok do okrúhleho tvaru asi na 15-18 cm v priemere.
-
3
Pečieme ich na sucho,kým sa nevytvoria malé pľuzgieriky na nich.
-
4
Natrieme ich syrom.Použila som mascarpone.Kto nemá možnosť kúpiť talianský syr,náš syr Lučina alebo čerstvý kozí syr by ho mohli nahradiť.Posypene čerstvými bylinkami.Prehneme na polovicu.Mali by byť teplé.
Takze:
recept je presne odpisany z knihy...ALE... ja som dala sol do muky,aby lepsie nakysli....kvasok som robila z vody+drozdie+1/4CL cukru,uplne minimum cukru,par zrniek...ALE robila som uz aj tak,ze so solou,ako sa povodne pisalo v recepte,nenakysli tak,ale boli tiez vyborne...treba vyskusat,ktory sposob lepsie pasuje....mne lepsie tie nenakysnute,ale doma radsej riadne podkysnute..:-)) raz urobim tak-raz onak....
varecha.pravda.sk/recepty/otcove-osusky-fotorecept/13466-...
alebo aspoň kačka ? Lokše bez husaciny - ako ryba bez nôh.
pečieme ich nasucho=na panvici bez tuku...alebo na pekáči v rúre..??
dakujem za odpoved..:-)
taká tvrdohlavá. Aj vynikajúca kuchárka izka to potvrdila , že sú to lokše. Ale nech máš radosť - ustupujem :-)))))
maslo mám..keramickú panvicu mám...len-chuť na robotu nemám..v tomto horúcom čase..snad-ked ochladí sa-tú "stratenú"
nájdem zase...
:-)
Placka , tortilla. lokša - všetko jedno , hlavná vec , že k tomu bude hus. Ale môže byť aj kačenka.
ale tato @marianne kysnuta verzia sa mi velmi mi paci, netreba varit zemiaky, vymiesi pekaren, ale urcite budem robit na tej mojej platni nasucho :)
ale na figu je to vymyslene s tou editaciou..aj by som to tam dopisala,ale potom zase cakat na zverejnenie,uz sa nedostanes do komentu, aj tebe sa to myslim rano tak stalo....