Foto: fecalleg
Je to typicky Sicílsky predkrm.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na kocky nakrájaný baklažán vložíme do sitka a posolíme dvomi čajovými lyžičkami soli. Necháme pol hodinu odstáť, aby nám soľ vytiahla vodu.
- 2
Nakrájanú cibuľku, zeler a cesnak pražíme na oleji na miernom prameni asi 10 min, pokiaľ nie je do zlatova. Pridáme nakrájané rajčiny, ktoré sme si ošúpali (namočíme do vriacej vody na 5 minút potom do ľadovej a jednoducho ošúpeme). Spolu varíme asi 5 min.
- 3
Teraz pridáme ocot, cukor, čokoládový prášok, hrozienka (pred použitím namočíme na 5 min do vriacej vody), kapary a olivy a dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme asi 10 minút. Omáčku máme pripravenú. Na kocky nakrájaný, odvodnený baklažán restujeme na troche oleja do zlatova asi 5 minút a pridáme omáčku. Spolu ešte povaríme asi desať minút a caponatu máme hotovú. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. Môžeme podávať s cestovinami, ryžou, zemiakmi alebo samostatne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.antonio-carluccio.com/caponata...