Foto: janger
Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici...Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som uz nacisto zabudla. Tak som v nej listovala a niektore Zobraziť celý popisTrosku som sa prehrabavala v mojej kniznici...Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som uz nacisto zabudla. Tak som v nej listovala a niektore recepty sa mi dost pozdavaju, takze asi castejsie po nej siahnem. Tento recept by mal byt podla popisu taliansky. Trosku som si ho upravila. Kniha sa vola Najlepsie recepty z celeho sveta...
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Mnozstvo plnky uplne staci na 4 papriky. Ja som mala 3, plnka mi zostala, tak som nou naplnila este 3 paradajky.
- 2
Starsie pecivo (ci uz biele, alebo celozrnne) pokrajame na male kocky. Dame do misky a polejeme 3PL olivoveho oleja. Premiesame.
- 3
Pokrajame ancovicky, olivy, posekame petrzlenovu vnat. Cesnak pretlacime. Pridame to spolu s listkami tymianu a kaparami do misky s pecivom. Zamiesame, pridame podla potreby sol, cerstvo pomlete korenie.
- 4
Potom este postupne prilievame zvysny olivovy olej. Premiesame.
- 5
Pridame do toho polovicu postruhaneho syra. Vsetko dobre premiesame.
- 6
Z papriky kusok zhora odrezeme. Vnutro papriky vycistime a naplnime plnkou. Posypeme syrom.
- 7
Zakryjeme vrskom.
- 8
Kedze mi plnka zostala, naplnila som aj par paradajok, z ktorych som najprv vyskrabkala semienka.
- 9
Podlejeme to troskou bujonu. Dame piect do rury vyhriatej na 180 stupnov. Papriku pecieme asi 30 minut. Trosku do nej pichnite, ci je upecena. Paradajky staci piect kratsie.
- 10
Vyberieme z rury a podavame. My sme to jedli s celozrnnou ryzou.
- 11
Ak vyskusate, tak prajem dobru chut :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pre zábudlivca ukladám :-)
Super rcp. si to zaslúži.