Nepečené rezy na spôsob tiramisu fotorecept

elysa - fotkaelysa, 6. júla 2013
Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept)
Foto: elysa

Malá improvizácia chladeného dezertu...

8
porcií
30+chladenie minút
príprava

Suroviny

1000 g
250 g
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
0,5 l
 na posypanie
1 veľké balenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    24 hodín vopred jogurty dáme stiecť na sitko cez čistú utierku. Do misky necháme stiecť syrovátku z jogurtu- použila som ju na pečenie bagiet. Použite vyššiu misku, utierku naskladajte tak, aby okraje neboli mimo misky, tiekla by Vám syrovátka po chladničke.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z instantnej kávy a vody do misy pripravíme kávu, ochutíme 1 PL umu.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jogurt vyklopíme na tanier.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme zo stužovačom do tuha.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vyšľahanej šľahačky opatrne vmiešame jogurt, 1 PL umu a práškový cukor.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vznikne nám hustý krém, stužovač by asi ani nepotreboval.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do nádoby ukladáme piškóty namočené v káve- prvá vrstva je najhustejšia. Moja nádoba má cca 19x29 cm.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme vrstvu krému, uhladíme. Navrstvíme zasa piškóty, už ich dáme menej ako do prvej vrstvy, zase krém, uhladíme.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do poslednej vrstvy piškót dáme najmenej.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Uhladíme zvyšný krém. Máme 3 vrstvy piškót aj krému.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Husto posypeme kakaom.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky, potom pokrájame na porcie a podávame.

    Nepečené rezy na spôsob tiramisu (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
áno, jednoducho, rýchlo a lacno :)) @paeva stečie, našla som to na nete, vraj sa dá použiť aj na slano ako nátierkové maslo, zatiaľ som použila len do dezertov...

Pridaj komentár k receptu: