Panna cotta

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 17. júna 2013

trošku drahšie suroviny, ale stojí to za to

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 l
350 ml
6 lyžíc
1 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Smotanu, cukor, 200 ml mlieka a vyškrabanú dužinu z vanilkového struku dáme zohriať. Udržiavame teplé, ale nech nevrie.

  2. 2

    V 150 ml mlieka necháme napučať 2 sáčky želatíny, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), prilejeme trochu smotany, dobre rozmiešame a vlejeme do zvyšku teplej smotany, najlepšie cez hrubé sitko, aby veľké kúsky neprepadli.

  3. 3

    Chvíľku ešte prehrejeme a naplníme do nádobiek, ktoré necháme stuhnúť. Ozdobiť ich môžeme ľubovoľne, napr. malinami povarenými s cukrom (na 3 lyžice ovocia ide 1 lyžica cukru), čučoriedkami, ostružinami a mätovými lístkami.

Diskusia k receptu

cesminaz
..az take drahe suroviny to niesu..su tu recepty co su "ovelaaaa" drahsie :-))...pekny a dobry desertik ;-D
martamm
lahodný dezertík v nádherných pohároch, prezradíš ich pôvod? :)
kabanoska
Zuzka !! Máš to nádherné, ale toto by som ja nemohla robiť. Všetko by som zhltala sama. Ešte tak do štamperdlíkov , ale tie tvoje poháriky by ma riadne pritučnili. Parádny dezert.
romulus
PANNA COTTA JE FAJNY DEZERTIK A AKO OBMENU MOZEME PRIDAT ROZMARIN,ALEBO KTO RAD C.KORENIE TAK MOZEME PREVARIT SMOTANU S C.KORENIM.VANILKOVY STRUK MOZEME DAT SAMOZREJME AKO JE V RECEPTE ,ALEBO TO CO NAM OSTALO MOZEME DAT DO KR.CUKRU A PO NIEKOLKYCH DNOCH MAME ORIG.VANILKOVY COKOR.VSETKO ZUZITKUJEME




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia