Taliansky špenátový koláč fotorecept

daisy - fotkadaisy, 7. júla 2013
Taliansky špenátový koláč (fotorecept)
Foto: daisy
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 lyžica
1 ks
250 g
1 hrnček
3 ks
1 hrnček
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si dáme variť ryžu, ktorú jemne osolíme. Špenát si necháme rozmraziť. Umytý pór nakrájame na menšie kúsky.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na menšej panvici si ohrejeme olivový olej a pridáme pór, jemne o osolíme a opražíme kým nezmakne.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nastrúhame parmezán syr.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame ryžu, pór, špenát, vajcia, parmezán syr, majoránku, soľ a korenie v stredne veľkej miske.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Predhrejeme rúru na 190°C. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča (alebo jánskeho skla - stredne veľké) vysypeme dobre premiešanú zmes.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme troškou nastrúhaného parmezánu a dáme zapiecť na 25 min.

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Taliansky špenátový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
veľmi sa mi zapáčil tvoj bezlepkový výtvor, koreniny dávaš pre mňa nezvyčajné, s majoránom som ešte nerobil, a práve máme na záhrade zelený... a nerobil som ešte špenát bez cesnaku

Pridaj komentár k receptu: